Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Homot eivät vielä saa mennä naimisiin.

On saatu suuri voitto sukupuolineutraalin avioliiton puolesta, mutta se ei ole vielä läpi.

On mahdollista, että seuraava hallitus päättää hylätä aloitteen sen sijaan että toimeenpanisi sen.

Sipilä on kuulemma suostunut tämän eduskunnan päätökseen.

Sen sijaan Timo Soini on sanonut ettei tätä päätöstä hyväksy. Uskallan väittää että mikäli Soinista tulee pääministeri, päätös lentää todennäköisesti roskakoriin. Kristillisdemokraatitkin ovat olleet kovin pettyneitä, mutta heistä ei välttämättä ole varsinaista vaaraa laille.


Nuoret! Seuraavat vaalit ovat teidän!

Eduskuntavaalit ovat tulossa. Nyt jos koskaan on tärkeää katsoa ketä äänestää. Turvallisinta lain läpi menemiselle on että äänestetään liberaaleja puolueita.

Nyt on tärkeää tuoda julkisuudessa tehokkaasti ilmi että laki voi vielä kaatua. Uskon tämän johtavan siihen että nuoret, jotka selvimmin lakia kannattavat, nousevat äänestysaktiivisuudessa runsaasti.

Nyt on tilaisuus nuorilla oikeasti vaikuttaa tärkeään asiaan jota ovat olleet ajamassa.

Uskon tämän myös johtavan siihen, että saadaan konservatiiveja, ja nimenomaan raamatusta lakikirjaa haluavia sellaisia pois eduskunnasta.

Toivon että tämä vaikuttaa myös niin että eduskuntaan saadaan jonkin verran tietotekniikkaa ymmärtäviä ihmisiä.

 

Maailma muuttuu kiihtyvällä vauhdilla ja valtionkin tarvitsee muuttua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Keskustapuolue saa noin 50 paikkaa, Perussuomalaiset 35, KD 6 ja Kokoomus 30. Tässä on vahva enemmistöhallitus. Kokoomukselle koko laki on yhdentekevä, se ei ole sille nk. "tunteita nostattava asia." Kolmen muun puolueen edustajille sensijaan se aiheuttaa lievää otsasuonten pullistumaa, joten mitä arvelet laille käyvän ensi hallitusneuvotteluissa?

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Keskustan Sipilä on luvannut kunnioittaa tämän eduskunnan päätöstä. En sitten tiedä suostuuko Soini hallitukseen joka toimeenpanee lain, eli Sipiläkin saattaa päättää kunnioittaa Soinin päätöstä enemmän. Uskon että harva puolue pitää tätä kynnyskysymyksenä hallitusneuvottelussa.

Olen jo aiemminkin todennut että eniten pelkään Perussuomalaisten, keskustan ja KD:n muodostamaa enemmistöhallitusta. Nyt jo näillä on yli 40% äänistä ja siihen päälle jos otetaan apupuolue tai sitten jos näiden osuus äänistä kasvaa hurjasti, on todella mahdollisuus että laki kaatuu.

Täsmällisiä paikkamääriä ei ole syytä alkaa vielä laskeskelemaan.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Hallitusneuvottelut olivat viimeksi todella tiukkaa vääntöä alusta loppuun asti ja KD tarvittiin mukaan siksi, että olisi riittävä enemmistö senkin jälkeen jos kävisi niin että esim. Vihreät lähtisivät ydivoimakysymyksen takia. Näin myöhemmin sitten kävikin. Samoin kävi vasemmistoliitolle. Jos KD:ta ei olisi otettu mukaan, hallitus olisi jo nyt kaatunut. Siksi maahan yleensä muodostetaan RIITTÄVÄN vahva enemmistöhallitus, jotta se pysyisi pystyssä KOKO neljän vuoden ajan. Tämä on nk. "kauaksinäkevää viisasta politiikkaa."

Eli matkustakaamme siis kristallipallolla ensi kevääseen: Soini hinkuu hallitukseen mutta ei lähde sinne Vihreiden kanssa. Keskusta ja Persut ovat lähentyneet oppositiokautensa aikana paljonkin ja tässä on luonteva arvopohja seuraaavalle hallitukselle. Paikkoja yhteensä noin 85. Mutta tarvitaan vielä kaksi puoluetta: Rajusti heikentynyt Kokoomus on valmis dumppaamaan avioliittolain hallituspaikan takia milloin vain. KESK + PERS + KOK (yhteensä noin 112-115) paikkaa ei ole vielä riittävän vahva enemmistöhallitus. Tarvitaan siis vielä joku: KD!
KD ei tule hallitukseeen jos se aikoo esittää homolain hyväksymistä. No miksei sitten RKP??? Persut tulevat ajamaan voimakkaasti pakkoruotsin poistamista ja se ei missään nimessä sovi RKP:lle.

Summa summarum: Kepu, Persut, KD ja Kokoomus. Mutta Bye Bye homolaki.....

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen Vastaus kommenttiin #3

Eikö Kepu, Persut ja SDP ole mielestäsi mahdollinen?

Mutta tilannehan voi muuttua vielä vaikka kuinka paljon, etenkin kun on tökitty ampiaispesää tällä lakiehdotuksella näin pahasti. En ihmettelisi jos Vihreät, Vassarit ja Kokoomus nousisivat vielä ja Perussuomalaiset romahtaisivat. Tietenkin toivon että myös Piraatit pääsisivät vaikuttamaan.

Toimituksen poiminnat