Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Snowdenin Reddithaastattelua suomeksi - keskustellaan

Snowden on ollut taas uutisissa, kun tämän paljastuksista kertova elokuva sai oskupystin. Tämän johdosta Snowden ja pari muuta asiaan liittyvää tärkeää kaveria olivat Redditissä vastailemassa yleisön kysymyksiin. Tätä on uutisoitu parissa uutisessa suomeksikin, mutta varsin suppeasti. Ajattelin asian on sen verran tärkeä että pitää saada vähän keskustelua tästä, joten käänsimme kyssäreitä ja vastauksia suomeksi.

Tässä linkissä käännös.

 

Äärimmäisen mielenkiintoisia ja tärkeitä pointteja.

 

Piraattina olen aika pitkälle samaa mieltä Snowdenin kanssa asioista. Snowdenin kansalaistottelemattomuuspointtiin hyvä lisäesimerkki on tekijänoikeusrikkomukset. Kansainvälinen piraattiliike on noussut siitä, kun tekijänoikeuslakeja ei voi sanoa oikeudenmukaisiksi. Kansalaiset eivät edes tiedä miten olla rikkomatta sitä, se toimii suoraan tavoitteitaan vastaan vahingoittaen kulttuuria sen kasvattamisen sijasta ja se suojelee tekijänoikeusteollisuuden etuja artistien etujen kustannuksella. Monet pitävät kansalaistottelemattomuutta tekijänoikeuslain rikkomisen muodossa moraalisena ja monet tekevät asioita joita pitävät oikeana ilman että ymmärtävät välttämättä edes rikkovansa tekijänoikeuslakia. Vihreät varmaan ainakin ymmärtävät kansalaistottelemattomuuden päälle, onhan Soininvaarakin tuomittu luvattoman padon rakentamisesta. ;)

 

Puolueohjelmamme vaatii paljastajille kunnon oikeusturvaa, hallintoon avoimuutta ja toteaa kansalaisten säännönmukaisen, laajamittaisen valvonnan johtavan vääjäämättä väärinkäytöksiin, ja ettei sille ole perusteita vapaassa yhteiskunnassa.

 

Mitä mieltä teidän ehdokkaanne ja puolueenne ovat valvontayhteiskunnasta? Pitäisikö virkavallalle antaa vielä lisää valvontakeinoja? Kuinka paljon? Voiko niitä olla liikaa?

 

Entä mielipiteet Snowdenin tapaisista salaisten tietojen paljastajista? Tai muista aiheista joista tämä puhui?

 

Pistäkää kommentteihin mielipiteitänne ja keskustellaan näistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Obaman USA on siitä mielenkiintoinen ja avoin yhteiskunta, että valkoisen talon kansalaisaloitesivustolla on vetoomus Snowdenin puolesta, johon tuli reilut 164 000 allekirjoitusta:

"Edward Snowden is a national hero and should be immediately issued as a full, free, and absolute pardon for any crimes he has committed or may have committed related to blowing the whistle on secret NSA surveillance programs".

https://petitions.whitehouse.gov/petition/pardon-e...

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Näinpä. Sen sijaan tiedustelupalvelut haluaisivat tappaa Snowdenin, mielellään henkilökohtaisesti ja ilman oikeudenkäyntiä... http://pando.com/2014/01/16/pentagon-nsa-officials...

Toimituksen poiminnat