Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Piraatit valtasivat Islannin

Islannin Piraattipuolue on ollut hurjassa gallupnosteessa. Ei ole montaa päivää siitä, kun lukema oli 22%, jolla pääsi toiseksi suurimmaksi ja nyt on jo 23,9%, eli Piraattipuolue on Islannin suurin puolue!

Islannissa on tällä hetkellä vain kolme piraattia eduskunnassa, ja he ovat selvästi onnistuneet vakuuttamaan kansan puolelleen. Näin käy, kun järkevä, oikeasti kansan etuja ajava politiikka saa näkyvyyttä.

Islannin kansasta 24,9% haluaa Piraattipuolueen hoitamaan talouskriisiin liittyvää jälkipuintia, kuten pankkien romahtamisen tutkintaa. Pääministeripuolueeseen uskoi vain 8,8%.

 

Islannin ja Suomen piraateilla on paljon yhteistä.

Haluamme molemmat muunmuassa...

 

Suoraa demokratiaa.

On tärkeää demokratialle, että ihmiset voivat oikeasti vaikuttaa päätöksentekoon. Tällä hetkellä edustajien on liian helppoa valehdella vaaleissa ja tehdä äänestäjien tahdon vastaisia päätöksiä.

 

Läpinäkyvyyttä päätöksentekoon.

Kansalla tulee olla pääsy kaikkeen olennaiseen informaatioon päätöksenteossa, voidakseen valvoa päättäjiä kunnolla. Ilman läpinäkyvyyttä, ei voi olla oikeaa demokratiaa. Ilman läpinäkyvyyttä emme voi päättää taloudesta, emme voi estää korruptiota ja yksittäisiä henkilöitä ei voi pistää vastuuseen.

 

Tekijänoikeusreformin.

Läntisessä maailmassa tekijänoikeuksilla on oikeutettu enemmän sensuuria, vakoilua ja Internetin rajoituksia, kuin millään muulla. Tekijänoikeudet nykyisessä mielessä ovat muodostuneet vakavaksi uhaksi vapaalle kommunikoinnille, huolimatta siitä, tapahtuuko mitään laitonta. Piraatit eivät vastusta tekijänoikeuksia, mutta on selvää että niitä täytyy päivittää nykyaikaan.

 

Humaanin huumausainepolitiikan.

Oikeat huumeongelmaiset tulee saada vankilan sijasta hoitoon. Ihmisiä ei pidä leimata yhteiskuntakelvottomiksi esim. kannabiksen polttelun takia. Onko Obama yhteiskuntakelvoton?

 

Päivittää koulutuksen nykyaikaan.

"Opetussuunnitelmia ja opetusmenetelmiä tulee jatkuvasti arvioida ja  ajanmukaistaa. Tämä ei tarkoita ainoastaan teknologisia muutoksia ja  verkkomateriaalien hyödyntämistä, vaan myös nykyistä enemmän oman  ajattelun ja tiedonhaun painottamista, jolloin asioiden ulkoaopettelu  vähenee. Samalla painopiste siirtyy kokeisiin pänttäämisestä  syvällisempään ymmärtämiseen." - Suomen piraattien puolueohjelma

 

Tasa-arvoa.

Piraatit näkevät tasa-arvon ihmisoikeuskysymyksenä, joten se on taattava kaikille. Lain ei kuulu eriarvoistaa kansalaisia.

 

Puolueohjelmamme sisältää näitä kaikkia, ja paljon muutakin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Olisipa hienoa, jos Suomessakin voisi joskus käydä näin.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Edellisissä vaaleissa Perussuomalaiset söi koko protestin. Nyt kääntelevät takkiaan minkä kerkeävät, RKP:kin kelpaa jo hallituskaveriksi.

Islanti kyllästyi toilailuun ja haluaa nyt avoimuutta, demokratiaa ja järkeä.

Käyttäjän JohnnyLoikkanen kuva
Johnny Loikkanen

Kyllä, ehkä vähän muista syistä, mutta Obama on yhteiskuntakelvoton.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Redditissä kyseessä on euroopan top1 uutinen ja maailmanlaajuisesti top2.
http://www.reddit.com/r/europe/ http://www.reddit.com/r/worldnews/

Suomen mediassa ainoastaan Tietoviikko on tällä hetkellä noteerannut mitenkään. http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/2015-03-19/Piraa...

Toimituksen poiminnat