Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Politiikka on rikki, näin se korjataan.

  • Politiikka on rikki, näin se korjataan.

Poliittinen järjestelmämme, vaikka onkin monella tavalla parempi kuin monessa muussa paikassa, on myös monella tavalla ongelmallinen. Se onkin syytä tuoda nykyaikaan.

Samat puolueet vuorottelevat hallituksessa ajatellen ettei vallasta ikinä tarvitse luopua. Se joka valehtelee vaaleissa parhaiten, saa suurimman vaalivoiton ja sitten hallitusneuvotteluissa suljettujen ovien takana unohdetaan kaikki lupaukset, eihän kansa voi enää viedä valtaa moneen vuoteen pois. Älkää uskoko vaalilupauksia. Katsokaa mitä puolueet ajavat muulloin kuin vaalien alla.

Poliitikot ymmärtävät tavallisesti vain valtaa. He elävät eri maailmassa kuin tavalliset kansalaiset. Ajetaan eturyhmien asemaa, eikä kuunnella kansalaisia ja kansalaisjärjestöjä. Ainoa tapa saada aikaan muutosta, on uhata viedä poliitikoilta valtaa. 

 

Tämä tapahtuu äänestämällä. Poliitikot reagoivat paikkojen menettämisen uhkaan. Jos uusi puolue pääsee läpi, joudutaan tämän ajamiin asioihin ottamaan kantaa julkisesti mediassa, ja jos ajatukset ovat järkeviä ja suosittuja, joudutaan näitä sisältämään muidenkin puolueiden ohjelmiin. Kaikki puolueethan ovat "vihreitä" nykyään, tasa-arvon ja luonnon puolella, ainakin sanoissa jos ei teoissa. Piraattien ilmestymisen jälkeen tietoyhteiskunta-asioitakin on jossain määrin otettu puolueiden ohjelmiin, tekoja ei vaan oikein tahdo kuulua.

Äänestämällä on saatu aikaan paljon maailmalla. Kreikassa nousi viimeksi valtaan ihan eri porukka kuin ennen. Ruotsissa Ruotsidemokraatit veivät paljon paikkoja. Suomessa Perussuomalaisten jytky tunnetaan. On höpönlöpöä etteikö äänestämällä voisi vaikuttaa, mutta on totta ettei pelkkä äänestäminen riitä, vaan pitää tuoda niitä tärkeitä asioita julkiseen keskusteluun ja kertoa kavereille kans että tehdään hei asialle viimein jotain, tehdään se vallankumous nyt. Äänestämällä ja ruohonjuuritason toiminnalla nimittäin, sillä tavalla jytkyt on ennenkin tehty.

 

Piraatit päivittävät poliittisen järjestelmämme demokraattisemmaksi ja avoimemmaksi.

 

Perussuomalaiset lupasivat osittain samoja asioita kuin Piraatit. Soini sanoi: "Perussuomalaiset on populistisesta aateperinnöstä lähtevä puolue. Olen myös populistinen puheenjohtaja." Soini sanoi myös "Populismi ja populisti vastustaa korruptiota ja byrokaratiaa, suurta rahaa, suuria yksiköitä, yhteiskunnan ja järjestöjen ylisuurta valtaa, vanhoja puolueita ja hyvien tapojen vastaista rappiota."

Perussuomalaiset vaan valitettavasti eivät kyenneet, eivätkä kykene, koskaan toteuttamaan korruptio ja byrokratiatavoitteitaan tai vanhojen puolueiden uudistamista, nimenomaan siksi että ovat populisteja. He lupaavat mitä vain, kunhan saavat ääniä ja valtaa, mutta eivät puolueena aja noita asioita, vaan tavoite on nimenomaan saada valtaa. Perussuomalaiset kasvoivat nopeasti vanhaksi puolueeksi. Puoluetukia piti leikata, mutta nyt kelpaa kaikki mitä annetaan. RKP käy hallituskumppaniksi, vaikka pakkoruotsista pitäisi muka päästä eroon. Eeuutakin kritisoidaan lähinnä vaalien alla. Valta on sementoitu, tavoite saavutettu ja ollaan tyytyväisiä.

 

Miksi Piraatit onnistuisivat siinä missä Perussuomalaiset eivät? Meillä parempi demokraattinen järjestelmä ja politiikan avoimuus ja korruption kitkeminen kuuluvat tietoyhteiskunta-asioiden ohella suoraan agendan ytimeen. Me emme ole populistinen puolue. Meillä on selkeä yhtenäinen aatemaailma, josta luopuminen olisi selkeästi nähtävissä.

Periaateohjelmamme sanoo seuraavaa:

"Piraattipuolue on tietoyhteiskuntapuolue, joka puolustaa avoimuutta, sananvapautta, yksityisyydensuojaa ja osallistavampaa sekä demokraattisempaa yhteiskuntaa."

"Piraattipuolue vaatii päätöksenteon avoimuutta aina valmistelusta alkaen. Salaiset sopimukset eivät voi kuulua demokraattisen valtion toimintaperiaatteisiin. Erilaisista kriiseistä toiseen liikkuvan ”poikkeushallinnon” ilmapiiri on avoimelle yhteiskunnalle vakava uhka. Yhteiskunnallista keskustelua ei tule käydä kontrollinhaluisten viranomaisten tai esimerkiksi terrorismipelon ehdoilla."

Me ajamme näitä asioita, koska me todella uskomme niihin. Ääni piraatille, on ääni paremmalle politiikalle. Islannissa kyllästyttiin "vakavasti otettavien puolueiden" suhmurointiin ja Piratar gallupoi siellä jo yli 29%. Islannin piraattien ydinagenda on sama kuin meillä Suomenkin Piraattipuolueella. Vaalit ovat siellä parin vuoden päässä, mutta voitte kuvitella millainen hätä valtapuolueilla on vakuuttaa äänestäjät siitä että muuttuvat. South Park leffassakin Saddam lauloi "I can change, I can change..."

 

Liian pitkä; en lukenu: Jos et tykkää nykypolitiikan tilasta, äänestä sitä jonka ydinasia on parempi demokratia ja avoimuus. Asioita jotka merkittävästi heikentäisivät suhmuroivien poliitikkojen valtaa. Sillä tavalla politiikka korjataan. Äänestä piraattia ja kerro syysi siihen myös kavereille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän plommer kuva
Raoul Plommer

Näin se vain on, Kokoomuksen korjausliike tarkoittaa lisää samaa vanhaa. Vain Piraattipuolue ja Muutos2011 ovat sitoutuneet muuttamaan itse järjestelmää, mutta M11 on valitettavasti ottanut päällimmäiseksi agendakseen maahanmuuton vastustamisen.

Yksi selkeä järjestelmää muuttavia asioita on puoluetuen oikeudenmukaistaminen. Ei ole mitään syytä, miksi senkin pitäisi kärsiä vaalipiirien epäoikeudenmukaisesta matematiikasta kaikkein isoimpien puolueiden eduksi.

Lakialoite on edennyt perustuslakivaliokuntaan, josta se esitetään uudelle hallitukselle. Aloite on siitä harvinainen, että sitä ovat kannattaneet kaikkien nykyisten eduskuntaryhmien edustajat.

http://puoluetuki.fi

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Piraatit ja muutos2011 ovat valmiita muuttamaan järjestelmää jonka sanelee aivan toinen järjestelmä mitä sitten taas IPU olisi valmis muuttamaan. Siinäpä sitä ihmettelemistä...ja populismia piraateilta ja muutokselta eli tarjotaan muutosta,mutta ei huomioida rakenteita jotka estävät ne muutokset. Sitten jää vain käsien levittely jäljelle.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Suljettujen ovien takana pitää tehdä päätökset koska EU? Vaalijärjestelmää ei voi muuttaa, koska EU? Puoluetukisysteemiäkö ei voi muuttaa koska EU? Kansalaisaloitteita ei voi uudistaa ja kansanäänestysaloitetta ei voi ottaa käyttöön koska EU? Äänestysikärajaa ei voi laskea koska EU?

Saanko vähän konkreettisemmin mitä parannuksia se aivan toinen järjestelmä sanelee, kiitos.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #8

Ei EU vaan rahajärjestelmä. Velka on "uusi" hallintomuoto demokratian sijaan. Toinen juttu on tietysti se,että melkoinen osuus toki tulee lainsäädännöstä EU:sta.

Melko tyhjäksi jäi tuo sinun rationaalisuus,koska lähdit oletusten linjalle.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen Vastaus kommenttiin #9

Kun et anna mitään konkreettista niin pitää kysellä niitä esimerkkejä. Oletin tottakai että EU, koska huudatte sitä EU eroa vastaukseksi jokaiseen ongelmaan jokaisessa paneelissa. Ihan rationaalista ajatella sitä niin todennäköisenä että voi pitää oletuksena.

Saanko nyt konkreettisesti miten rahajärjestelmä sitten estää tuon kaiken ja miten ne ratkaistaan? :D

Muoks: Huomaa myös että minulla on miljardeissa isoin leikkauslista mitä olen nähnyt. Paitsi tietenkin IPU:n kuvitteelliset 15 miljardia eeuu-erosta, mistä se tulee?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #10

Huudatte?

Ketkä huutaa.. taas jäi rationaalisuus narikkaan ja otettiin oletukset käyttöön.

leikkauslista ei tee autuaaksi ketään..se ei edes muuta koko asetelmaa,paitsi kurjistamalla ihmisten oloja entisestään. Jos annan Bill Stillin selittää kaiken pähkinänkuoressa:

Tuore videoanalyysi Islannin rahareformiraportista.

https://www.youtube.com/watch?v=2TMcGb3bW-k&featur...

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen Vastaus kommenttiin #11

Ei ole mikään oletus, olen ollut mukana monessa paneelissa jossa IPUn ehdokas tarjoaa EU-eroa ratkaisuksi vähän joka ongelmaan.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Mikä on piraattien mielipide liittovaltiokehityksestä ja ulkomaan piraateista. Tuleeko vetoapua mm. sieltä mainitsemastasi Islannista ?

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Puolueohjelman kohdasta Voidaanko EU-yhteistyötä syventää?

"Piraattipuolueen mielestä EU:n yhdentymistä ei pidä syventää ainakaan ennen kuin on kehittynyt todellinen eurooppalainen kansalaisyhteiskunta, jossa eri kansalaisyhteiskunnan toimijat ovat organisoituneet EU:n laajuisesti yhtä hyvin kuin kansainvälisen liike-elämän edunvalvontaorganisaatiot. Eri EU-maita yhdistävän julkisen keskustelun on laajennuttava ja kehityttävä. Tämä edellyttää lisää avoimuutta sekä muutoksia EU:n instituutioihin (ks. jäljempänä tässä ohjelmassa Unionin instituutiot sekä Unioni ja kansalaisyhteiskunta). EU:hun ja euroalueeseen on luotava eksplisiittinen menettely yksittäisen valtion eroamiselle unionista."

Puolueohjelmassa on ihan kunnolla EU-asioista. http://piraattipuolue.fi/agenda/puolueohjelma

Vetoapua ei taida näissä vaaleissa ainakaan tulla kehuskeluoikeuksia enempää. :D Katsotaan seuraavissa sitten jos tosiaan pääsevät suurimmaksi puolueeksi. Ulkomaan piraatit on hieno juttu, ja piraatit ovat monella tavalla kansainvälinen liike ja brändi, mikä on yksi hyvä syy myös tälle haukutulle nimelle.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Melko lailla samaa mieltä. Meinasin jo pitkästä pitkästä aikaa jättää äänestämättä, mutta päätinkin äänestää piraatteja. Ainakin muutaman piraatin eduskunta kaipaisi tuomaan jotain järkeä sinne. Toivottavasti olette ainakin Muutosta ja IPUa edellä, vaikka suurempi nousu jäisikin seuraaviin vaaleihin. Islannissa kannatus tuntuu piraateilla nousseen aivan yli kaikkien odotusten (suurin puolue tosiaan kannatusmittauksissa).

Kokeilin kyllä aluksi hyvin sitkeästi ja sisulla löytää perusteluja äänestää jotain nykyistä eduskuntapuoluetta, mutta tällä kertaa vaihtoehdot vain olivat niin järkyttävän huonoja etenkin ottaen huomioon puheiden ja tekojen ristiriidan.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Ainakin edellisissä vaaleissa oltiin eduskunnan ulkopuolisista suurin. Näissä vaaleissa on ehdokkaita jokaisessa vaalipiirissä ja edellisten vaalien takia parempi tunnettuus.

Ongelmana on mun mielestä lähinnä se ettei meitä tunneta, ja jos on kuultu nii ei sitte tiedetä muuta ku että ajetaan tekijänoikeusjuttua. Pitäis enemmän pitää melua vaaliajan ulkopuolellaki, kukaan ei meistä puhu jos ei me itte. :s

Käyttäjän PipsaGrn kuva
Pipsa Grön

Napakka kirjoitus, Olli! Mainitsit juuri oikean asian: Piraatit uskovat ajamiinsa asioihin ja se näkyy ja kuuluu siinä miten asioita esitämme! Muutos tapahtuu ihmisten aitouden kautta, se politiikan rikkinäisyys on tullut tyhjistä sanoista ja epäilyttävistä motiiveista sen jargonin suojassa.

Toimituksen poiminnat