Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Kenen joukoissa seisot

Olli Immonen herätti äskettäin kohua mielenkiintoisella möläytyksellään. Mietiskelen tässä aihetta erilaisesta näkökulmasta. Tässä vielä muistin virkistykseksi mitä tuli sanottua:

 

"Unelmoin vahvasta, rohkeasta kansakunnasta, joka voittaa tämän painajaisen nimeltä monikulttuurisuus. Ruma kupla jossa vastustajamme elävät tulee varsin pian halkeamaan miljoonaksi pieneksi palaksi. Elämämme kietoutuvat yhteen hyvin ankarina aikoina. Nämä päivät jättävät ikuisesti jäljen kansakuntamme tulevaisuuteen. Minulla on voimakas usko kanssataistelijoihini. Taistelemme loppuun asti kotimaamme ja yhden aidon Suomen kansan puolesta. Voitto on meidän"

 

Tämä postaus herätti sekä hillittömän vastareaktion tulevine mielenosoituksineen, rikosilmoituksineen ja erovaatimuksineen, että myös jonkinlaista myötämielisyyttä niiltä jotka paskamyrskyn jälkeen uskaltavat olla julkisesti samaa mieltä, mikä on sinänsä ainakin rohkeaa.

Mikä tässä tekstissä oli niin väärin? Siihen on kaksi mahdollisuutta. A) monikulttuurisuuden vastustaminen, tai B) puhe kanssataistelijoista, taistelusta ja voitosta, eli sanat joista voidaan ajatella että tässä yllytetään kansaa jonkinlaiseen aseelliseen kapinaan.

Monet ovat nyt ilmeisesti sitä mieltä että Immonen haluaa kerätä yksityisarmeijan ja tehdä vallankaappauksen, pystyttäen jonkinlaisen natsien ihmemaan tänne, uunit palamaan ja sitä rataa. Ihmiset ainakin väittävät aidosti pelkäävänsä https://www.facebook.com/ozan.yanar1/posts/1045313848813089. Tämän perusteella todetaan että nimenomaan taistelupuheet ovat se mitä ei olisi saanut sanoa. Perussuomalaisten puolueohjelmahan on tainnut säilyä suuremmilta kohuilta, vaikka vastustavat monikulttuurisuutta.

 

Tämä on mielestäni äärimmäisen mielenkiintoista.

 

Missä vaiheessa tapahtui sellainen muutos, ettei ole hyväksyttävää puhua taistelusta?

 

Vasemmistohan RAKASTAA verisiä vallankumouksellisia taistelupuheita!

 

Tässä linkissä löytyy video, jossa Vasemmistoliiton kunnanvaltuutettu ja varakansanedustaja Veronika Honkasalo lauleskelee vasemmiston taistelulauluja. "Tätä vääryyttä vastaan ei taistella kukkasin, ei synny oikeutta ilman taistelua, ei taistelua ilman yhteistä rintamaa..."

Paavo Arhinmäki kehuskelee kuinka eduskunnassa raikuivat eräskin vappu työväenlaulut. Vasemmistoliiton ja Sosialidemokraattien eduskuntaryhmät järjestivät oikein tilaisuuden, missä laulettiin vallankumouksellisia verisiä taistelulauluja. Arhinmäki myös kehuu näitä lauluja korkeatasoisiksi!

 

Erityisen ikävää tästä mielestäni tekee se, että meillä on noin sata vuotta sitten verisesti sodittu työväenluokan ja porvareiden kesken, eikä vasemmisto ilmeisesti pidä tätä mitenkään ikävänä, vaan selkeästi ihannoi tuollaista touhua. Vasemmistoliiton edeltäjäpuolueellahan oli vielä 70-luvulla lista porvareista jotka tapettaisiin seuraavan vallankumouksen jälkeen.

 

Vasemmiston taistelulaulut eivät ole pelkästään eilispäivän kamaa. Huomenna on Immosta vastaan suunnattu mielenosoitus. Tilaisuudessa esiintyy muunmuassa Paleface. Mielenosoituksessa kuunnellaan siis mahdollisesti riistäjien vastaisesta taistelusta. 

"Riisto räppääjä ruoskaansa selkäämme soittaa /Kaulassa kultainen kettinki on Pakko on taistella, kuolla tai voittaa Ratkaisu eessä on tuntematon /Vankilat, tyrmät ne piiriinsä sulkee/ Bostaaja kultaakin kalleimman vei Ilkkuen roistot ja ryövärit kulkee /Sellaista kauemmin sallita ei""

 

************

Minun mielestäni, jos voimme sietää että vasemmisto hurmoksessaan laulaa taisteluista, luokkasodista, työväen verisistä vallankaappauksista, tulee sietää myöskin Perussuomalaisten tai muiden tahojen taistelupuheita monikulttuurisuutta vastaan. Jos taas emme siedä taistelupuheita kansallismielisiltä, tulee meidän vaatia myös vasemmistopuolueitamme ja muita vasemmistotahoja tilille vastaavasta ja pahemmastakin!

************

Nuorison marssi

 

Nuoriso valmis on taistelemaan

puolesta luokkansa vapauden.

Piinat ei peljätä, ei vankilat

kun laulunsa ilmoille raikuvat.

Siks` kunnes valta on työväellä

ja päivä koittaa orjille

työn uljaat nuoret, luo lippujemme

jo käykää taiston tuoksinaan!

 

:: Pelvotta aina päin taantumusta

käy kulku nuorten armeijan.

Ei askel horju, ei silmä säiky,

vaan into hehkuu otsallaan.

Taistelohon, taistelohon,

käy kulku nuorten armeijan.

Ei askel horju, ei silmä säiky,

vaan into hehkuu otsallaan.::

 

Porvarit eessämme kauhistelee,

kumous kun mielessä kummittelee.

Valtansa horjuu, kun astumme me,

taistelulauluja laulamme.

Uus` yhteiskunta, työväen valta,

ja koko maailma työläisten

on ihanteemme, ja sydänvereen,

sen puolesta me kamppaillaan.

 

:: Pelvotta aina...::

http://lyricstranslate.com/en/Agit-Prop-Kenen-joukoissa-seisot-lyrics.html

http://personal.inet.fi/koti/esko.parviainen/kansainv.htm

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Jaakko Häkkinen

Juuri näin. Ihmiset ovat pöyristyneet omista virhetulkinnoistaan ja natsifantasioistaan. Todellisuudessahan Immonen ei sanonut mitään pahaa.
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199007-ohipu...

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

No, jos pitää monikulttuurin vastustamista ja taistelupuheita pahana, niin sanoi, mutta ei mitään niin pahaa kuin mistä Vasemmisto on ylpeä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Mies ehkä Kemin "Oklahoomasta" laittaakin kirkon keskelle kylää.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Minusta tästä kirjoituksesta puuttuu sellainen näkökulma, että Immosen kirjoitus on väärässä paikassa. Siis julkisesti kaikkien nähtävillä oleva viesti (vieläpä englanniksi) joka voidaan sitten tulkita aivan eri tavoin kuin mitä Immonen on sen tarkoittanut, koska se on saavutettavissa kaikille. Tätä voi itsessään pitää virheenä vaikka olisi Immosen tekstin sisällöstä samaa mieltä. Saman virheen voisi tehdä tietysti myös vasemmistolainen. Esimerkiksi Tiina Rosenberg yritti esittää julkisuudessa "yksityishenkilönä" omia aika tunkkaisen vasemmistolaisia, paikoin myös demokratian vastaisia näkemyksiään. Se johti kuitenkin lopulta hänen siirtämiseen pois taideyliopiston rehtorin virasta. On aivan eri asia jakaako tällaista tekstiä Oulussa työskentelevä vartija vai toista kautta kansanedustajana toimiva, suurta kuukausipalkkaa nauttiva poliitikko. Tässä on mielestäni ongelman ydin, minkä vuoksi asiaan ovat suhtautuneet kielteisesti myös Immosen monet puoluetoverit. Immosen tuuttaus ei ota huomioon lainkaan puoluetovereita, sen enempää kuin hänen asemaansa kansanedustajana vieläpä hallituspuolueessa. Aivan kuin Immonen kuvittelisi olevansa jossain turbo-oppositiossa josta voi huutaa aivan mitä tahansa vailla seuraamuksia.

Tietysti on mahdollista, että kirjoitus oli tahallinen provokaatio ja Immonen pyrkikin aiheuttamaan mediamyrskyn. Epäilen tätä kuitenkin siksi, että hän on vaikuttanut turhautuneelta saamaansa palautevyöryyn ja uhriutunut ihan kunnolla mm. viittaamalla noitavainovertauksiin. Ollilla on sananvapaus, mutta huonosti hän näyttää sietävän häntä kritisoivien sananvapautta. Sekin kun on kaksisuuntainen tie ja varsinkin hallituspuolueen kansanedustajan pitää kehittää itselleen kova nahka. Sellaisen kehittämiseen Immosella on jo ollut aikaa 4 vuotta. Ymmärtäisin hänen kyvyttömyyttään ottaa vastaan tätä mediapyöritystä jos hän olisi aivan ensimmäistä kauttaan. Nyt ihmettelen, mitä varten hän on pyrkinyt toiselle kaudelle eduskuntaan jos hän käyttäytyy kuitenkin kuin yhä Oulussa työskentelevä vartija eikä kuten kansanedustajan kuuluisi.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

En tässä pyrkinytkään avaamaan Immosen kirjoituksen syvintä olemusta, vaan ihmettelen lähinnä kaksoisstandardia. Vasemmiston laulujen viestejä ei voi tulkita väärin. Kyse on sodasta, vallankaappauksesta, etc, suoraa vihapuhetta porvareita vastaan.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Ehkei siinä ole mitään ihmettelemistä. Osapuolet taistelevat erin asein, eikä toista voi muuttaa kokonaan toiseksi. Immosen tapauksessa vasemmistolla on selvä aloite, mikä on puolustajalle aina kuluttavaa ja vaikeaa.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen Vastaus kommenttiin #5

Jäi epäselväksi mitä tarkoitat sanomalla "osapuolet taistelevat eri asein, eikä toista voi muuttaa kokonaan toiseksi", ja miten se selittää kaksoisstandardin, siis sen että vasemmistolaiset saa sanoa pahempaa kuin mitä kansallismieliset.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #6

Se tarkoittaa sitä, että tarkoituskaan ei ole vältellä kaksoistandardeja tai pyrkiä totuuteen, vaan hiljentää toinen osapuoli ja tehdä hänestä varoittava esimerkki kaikille, jotka edes harkitsevat jotain vastaavaa. Tarkoitus on luoda pelote, ettei viha leviä netistä kaduille. Tehdä selväksi, että tässä on nyt raja, jonka yli tulemisesta napsahtaa rangaistus.

Se millaiseksi todellisuus halutaan kertoa, kertoo vain sen, kenen todellisuus se oikeasti on.

Ongelma on oikeastaan vain siinä, että se toimii niin kauan kuin rangaistukset toimivat. Odotan mielenkiinnolla miten Immoselle käy. Kas kun tämä tarina näyttää jatkuvasti vahvemmin siltä, ettei oikein mitenkään. Esim. Halla-ahon ura politiikassa ei kärsinyt millään lailla. Muualla toki varmasti.

Kyllähän talouslehdessäkin oli ulostulo siitä, että jos heidän firmassa sanoo jotain vastaavaa, kenkä heilahtaa. Sekin on eräänlainen varoitus.

Mielenkiintoisempaa on se, että mitä tästä seuraa. Persut eivät ehkä sittenkään pysy kasassa. Lyhytnäköiset tunneihmiset iloitsevat. Aivan kuin se, mitä niiltä raunioilta syntyy olisi kategorisesti parempaa heidänkään kannaltaan.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Olli sen puki sanoiksi. Kuka oli se onneton, joka teki rikosilmoituksen Immosen tekstistä? Tulee joko nahkapäätös (ei rikosta) tai päätös ajatuspoliisin tulkinnasta sananvapaudesta ja saadaan varmaan raamit, missä käyttää sanaa taistelu tai verbiä taistella. Elämme mielenkiintoisia aikoja tässä sananvapauden luvatussa maassa.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Tätä samaa olen itsekin monesti ihmetellyt. Vasemmistolaiset saavat levittää vihapropagandaa täysin vapaasti, mutta persut eivät. Historian saatossa on kuitenkin nähty aika monta esimerkkiä, jossa vasemmistolaiset ovat panneet uhkauksensa täytäntöön ja tappaneet vihollisensa tai vähintäänkin lähettäneet heidät vankilaan tai leirille.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä kommunistit ovat tappaneet omia kansalaisiaan eniten maailmassa vihollistensa lisäksi.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ei tarvitse lukea tulkitsijoiden tulkintaa kun itse kukin voi lukea Immosen kirjoitukset ihan itse, jos sellaiset kiinnostaa. Även på finska. Ja myös aiempiakin kirjoituksiaan, jos kiinnostusta niin pitkälle löytyy.
Itse kyllä uskon että Suomen Sisun pj tarkoittaa mitä sanoo ja sana on niinkuin se luetaan. Ei se yllätä yhtään. Tuolla on ajatuksiinsa ja mielipiteisiinsä täysi oikeus. Ne pitää suvaita niinkuin erimielisyys niistä samoista mielipiteistä.

Erona ikävimpään YYA-ajan retoriikkaan, nykyisin ei erimielisiä onneksi vaienneta esivallan ja maansisäisen hyväveliverkoston taholta vaan asioista voidaan julkisesti olla mieltä jos toistakin.
Äärioikeistolaista retoriikkaa voi pitää aivan yhtä kusipäisenä tai hienona kuin noiden pikimustien kommunistien taistolaislauluja, valintansa mukaan. Retoriikka ja uhohan näitä yhdistää niinkuin vähän kaikkia ääriliikkeitä. Suomessa pitää olla oikeus mielipiteensä ilman että kukaan uhkaa muiluttaa Ruotsiin tai Neuvostoliittoon? Pelottelun edessä ei kannata antaa periksi.

Nyt onneksi kaikkein kovimmat kommunistit alkavat olemaan sukupuuttoon kuoleva luonnonoikku, tosin aikanaan osa sitä suomalaista kulttuuria nekin. Itselläni ei tule ikävä. Omasta mielestäni ääriliikkeet noin yleisesti ovat häpeä suomalaisuudelle, mutta se on vain oma mielipiteeni.

Petteri Hiienkoski

Se on kuules monokulttuurikysymys: vain vihervasemmisto saa taistella. Muiden pitää kääntää toinenkin poskensa ja olla cool.
http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Toimituksen poiminnat