Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Kaikki osallistuu talkoisiin?

Hallitus nipistää omasta palkastaan, pääomaveroa korotetaan, solidaarisuusveroa korotetaan, ylipitkät lomat lyhennetään, sunnuntailisistä leikataan...

Tällä kertaa kaikki yritetään oikeasti jollain tavalla osallistaa talkoisiin. Jokin porukka joukosta kuitenkin puuttuu. Veropinnarit.

Suuryhtiöt ovat jättäneet maksamatta miljardeja veroja. Eikö pitäisi olla ikään kuin hallituksen tärkein tehtävä saada nämä verosuunnittelureiät paikattua? Sehän korvaisi suurimman osan budjettivajeesta suoraan.

Suuryhtiöiden lisäksi yksityiset henkilöt jättävät maksamatta veronsa. 

"Vuosittain se tarkoittaa yli kahden miljardin vajetta verokirstussa kaikkein rikkaimpien osalta. Osinkojen osuus näistä ei ole tiedossa."

Onko nyt oikeasti hyviä syitä miksi tälle ei saada tehtyä mitään? Johtuuko tämä siitä, että päättäjämme (esim. Sipilä) harrastaa itse verosuunnittelua, eikä halua luopua kyseisestä mahdollisuudesta?


Mitä tapahtuisi jos verosuunnittelureiät tukittaisiin? Tätä harrastavien yritystoiminnasta tulisi vähemmän kannattavaa, mutta sehän on ihan oikein vain. Verojen maksamattomuuden ei pidä olla kilpailuetu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Tasan ei käy onnenlahjat, ja elämä on harvoin oikeudenmukaista.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Eikä se sellaiseksi valittamalla tule. Mutta jos kansa saisi kuulla tästä tarpeeksi ja alkaisi mölyämään...

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Kansanluonteeseen kuuluu vain puristaa nyrkkiä taskussa ja hiljaa itsekseen kiroilla. Niin se on ollut jo Ilkan ajoista kun hän hävisi Klaus Flemingille Pohjanmaalla.
Laitan toivoni SOMEen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Tiellä on hyväveliseurat ja lobbarit. Vaikea tilanne tuon suhteen korjattavaksi. Mutta kaikkein törkein rahan vetäminen omille tileille tuo on. Siinä jää toiseksi kaikki muu harmaa työvoima ja muut väärinkäytökset. Ei sinällään ihme jos joitain väärinkäytöksiä tulee alemmillakin tasoilla, kun ylemmät näyttävät suvereenia malliaan, vaikka tienaisivat kelvosti jo ilman keinotteluja.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Hallitus ei voi päättää omista PALKKIOSTAAN,joten täyttä puppua koko roska.He tietävät varsin hyvin,että palkkioista päättävä taho,ei sitä tee,eli MAINOSKIKKA tämäkin.Jos he olisivat halunneet lahjoittaa valtiolle rahaa,se olisi ollut mahdollista ILMAN tällaista temppuilua median avulla.

Jokaisen oma asia

"Kansanedustajien" palkkioista päättää eduskunnan ulkopuolinen palkkiotoimikunta.

Jotta puhemiehistön esitys toteutuisi siinä muodossa kuin Lohela, Pekkarinen ja Risikko sen esittivät, olisi palkkiotoiminnan ehdotettava kansanedustajan palkkion tilapäistä laskemista.

- Palkkiotoimikunta voi ottaa palkkion suuruuteen kantaa, mutta mielestäni tällainen (palkka-ale) ei kuulu toimikunnalle, palkkiotoimikunnan puheenjohtaja Jouni Ekuri sanoo Iltalehdelle.

- Se on jokaisen kansanedustajan henkilökohtainen ratkaisu.

Ekuri on kunta-alan entinen työmarkkinajohtaja. Ekurin lisäksi palkkiotoimikuntaan kuuluvat eduskunnan ex-oikeusasiamies Riitta-Leena Paunio ja STTK:n ex-pääsihteeri Seppo Junttila.

Palkkiotoimikunnan toimivalta rajoittuu kansanedustajille, puhemiehelle ja varapuhemiehille sekä valiokuntien puheenjohtajille maksettaviin palkkioihin.

Kansanedustajille kuukausittain maksettavat VEROVAPAAT kulukorvaukset eivät kuulu sen rooteliin, joten ne olisivat jääneet joka tapauksessa kollektiivisen palkkionpidätyksen ulkopuolelle.

- Niiden kanssa palkkiotoimikunnalla ei ole mitään tekemistä, Ekuri muistuttaa.

Jouni ikuri puhuu palkka-alesta,vaikka näille verorahoilla ITSEÄÄN edustaville luottamustoimessa oleville tyypeille maksetaan PALKKIO,siitä hyvästä,että he EDUSTAISIVAT KANSAA.He ovat päässeet etuisuuksiensa pariin ainoastaan ihmisten luottamuksesta,ja veronmaksajat maksavat näille PALVELIJOILLEEN,jotta ne hoitavat osakseen saadut LUOTTAMUSTOIMENSA.

Jos kaikki kansanedustajat - ministerit mukaan lukien - lahjoittaisivat yhden viikon palkkiota vastaavan summan valtiokonttorille, kertyisi siitä noin 300 000 euron suuruinen potti.

Tämä olisi Laineen mukaan sen verran poikkeuksellista, että valtiokonttori tiedottaisi asiasta todennäköisesti erikseen.

Nämä edustajat ,ministerit ynm.saavat siis duuniensa lisäksi nämä palkkionsa,koska he voivat ja jatkavat bisneksiään ynm.luottamustoimensa ohessa.Rahamiehet ja naiset saavat myös lahjoituksia ja mainostilaa kampanjoihinsa,koska liike elämä tarvitsee omat edustajansa ja on varaa hengailla sopivissa piireissä.Kuten julkkisten ja miljonäärien edustuksesta huomaa.Suhteet ovat auttaneet monet kansanedustajan pallille.Sopivat julkkiskamut ja poliitikot auttavat alkuun suosimalla ja juorulehdistä maineeseen.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015091120334617_u...

Näinpä näyttää olevan. :D

Hienoa että hallituksella on valta tehdä about mitä vaan _paitsi_ tätä.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

"Löytyi yksi sakki, jotka pääsevät kuin koira veräjästä. Mä en ala."

En usko, että Ollin tapauksessa olisi kyse tästä, mutta jonkun verran tuntuu esiintyvän tuotaKIN ajattelua.

Mitä tulee veropinnareihin, tehokkain ja melkeinpä ainoa olennainen keino estää veropinnausta ja Ollin esiinnostamaa verosuunnittelua on yksinkertaistaa verotusta ja siihen liittyvää lainsäädäntöä riittävästi siten, ettei porsaanreikiä niin jää.

Tässä aloituksessa nostetaan toki esiin ongelma, mutta ratkaisuehdotukset jäävät taasen uupumaan.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Mitäpä muuta noiden porsaanreikien tukkiminen olisi, kuin nimenomaan verotuksen yksinkertaistamista?

Suurin osa "verosuunnittelusta" tapahtuu tekemällä tehtyjen velkajärjestelyjen ja niihin liittyvien korkovähennysten avulla. Näistä päästään eroon poistamalla korkovähennykset. Asuntovelallisilta ollaankin jo poistamassa, mutta milloin yrityksiltä?

Lisäksi voidaan kysyä, miksi pääomatuloja pitäisi verottaa kevyemmin kuin ansiotuloja. Eihän valtion pitäisi arvottaa sitä, mistä raha tulee. Joku ansaitsee tekemällä työtä, toinen ottamalla riskejä pääomallaan. Samaan verokantaan vain kaikki.

Tässä ihan vain kaksi esimerkkiä helpoista korjausliikkeistä.

Näihin ei vain tosissaan pyri yksikään suuri puolue, ei oikealta eikä vasemmalta; samassa pelissä kun ovat mukana paitsi Etelärannan pääomat, myös liittojen eläkerahat ja duunarien säästöt.

Meteliä on siis pidettävä ja tietoisuutta nostettava.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kaiketi suurin ongelma on, että eu 15 keskimääräinen veroaste on mitättömät 34,7% ja suomessa mennään 44-45% paikkeilla. Kyllä ne joilla on mahdollisus nostavat kytkintä niiden tulojen osalta, jotka on helppo siirtää.

Ei verotus suomea enää pelasta. Jos tätä systeemiä ei tällä määrällä saada toimimaan on enemminkin muiden johtopäätösten aika.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

En tiedä, esititkö kysymyksen tarkennukseksi, mutta nimenomaan noin: verotusta olisi yksinkertaistettava.

Ansiotulo- ja pääomaverotus voisivat sinänsä olla samalla tasolla, mikäli taso olisi kansainvälisen pääomaverotustason mukainen.

Koska Suomi kuitenkin on kallis hyvinvointiyhteiskunta ja verotuloja on täällä kerättävä keskimääräistä enemmän, ollaan tilanteessa jossa pääomaverotuksen lisäkiristäminen lisäisi suomalaisten yrittäjien ja muiden ansaintansa taloudelliseen riskinottoon perustavien siirtymistä ulkomaille.

Ansiotulotyö ei ole niinkään herkkää maanrajojen ulkopuolelle siirtymään - joskin nyt ollaan senkin osalta tilanteessa, ettei enempää ole varaa sitäkään kiristää. Oikeastaan nähdäkseni olemme jo jonkin aikaa sitten ohittaneet sen pisteen. Ylipäätänsä kokonaisveroastetta olisi pienennettävä pienentämällä julkisen sektorin hintalappua, jolloin ansiotuloverotuksenkin tasoa voisi alentaa.

Tulonhankintakeinoihin, joihin liittyy pääomaverotus liittyy niinikään - liki poikkeuksetta - suurempi riskitaso kuin ansiotulotyöhön. Tälloin oltaessa tilanteessa, jossa jomman kumman verotusta on kiristettävä on riskien hinnoitteluperusteiden mukaisesti on perustellumpaa verottaa ansiotulotyötä enemmän kuin pääomatuloja.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Joo ei ihan kyse tuosta. Nythän hirveästi huudellaan että työntekijöiltä otetaan ja työnantajilta ei, mutta ei ymmärretä että yritetään vähentää sen työnantajan kustannuksia että sillä olisi varaa työllistää. Jotkut keinot ovat toki vääriä, kuten tuo ekan sairauspäivän karenssi.

Ja kyllä, verotuksen yksinkertaistaminen. Se on suoraan Piraattipuolueen ohjelmassakin.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Mä tunnen monia hyvnin pienituloloisia, jotka pimeillä töillä pyrkivät saamaan leivän jatketta. Pitäisikö painaa verottajan ilmiantonappulaa. Säästettäisiin vielä työttömyyskorvauksia ym??? Onko tämä ns hyvinvointivaltio sen arvoinen?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kaikki työ on hyväksi yhteiskunnalle, olipa se pimeää tai julkista työtä.

Pimeä työ voi olla juuri se osa kaikesta tehdystä työstä joka vielä pitää kilpailukykyä yllä ja Suomen pinnalla.

Ajatukseni lähtee siitä että jos pimeää työtä on, kuten väitetään, josta minä en kyllä itse mitään tiedä, niin juuri tämä pimeä työ pitää työvoimakustannuksia sen verran alhaalla että vienti vielä kannattaa ja yskien vetää.

Jos pimeä työ siis lakkautettaisiin, lakkaisi samalla yritysten kannattavuus, Suomessa pillit pantaisiin pussiin, rukkaset pantaisiin naulaan ja pensselit santaan ja vielä tyuhaluiset suomalaiset saisivat etsiä työtä ulkomailta, osa sielläkin joutuisi tyytymään pimeisiin töihin.

Tämä on siis tulevaisuudennäkymä jos lakot ja mielenosoitukset nyt saavat aikaan sen ettei tule mitään hallituksen kaavailemaa kannattavuushyppyä.

Hyvä me!!!!

Hyvä me hölmöläiset !!!!

Toimituksen poiminnat