Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Saatanan tunarit! Tekopyhät korruptoituneet ministerit.

  • Esko Seppäsen mukaan Stubb neuvoi eduskunnassa miten veroja kierretään laittomasti, ilman rangaistusta.
    Esko Seppäsen mukaan Stubb neuvoi eduskunnassa miten veroja kierretään laittomasti, ilman rangaistusta.

Ministerit sanovat että Suomi on ongelmissa. Ollaan lamassa, velkaannutaan miljoonan tunnissa ja valtion on kuulemma säästettävä. Koulutuksesta, eläkkeistä ja varhaiskasvatuksesta on leikattava. Kaikkien on osallistuttava talkoisiin.

Mitä ministerit tekevät asialle? Kiertävät veroja ja kehottavat muitakin tekemään niin, todeten että täysin laillista puuhaa ja vaikkei olisikaan, niin ei ainakaan rangaistavaa. Kertovat myös kivasti miten sitä tehdään. Näillä ei käy mielessäkään että voitais vaikka tehdä se laittomaksi ja rangaistavaksi, mikä johtuu tietenkin siitä että sitten joutuvat itse maksamaan niitä veroja, mikä ei ole kivaa. Kätevästi itse pahentavat ongelmiamme ja maksattavat sen köyhillä.

Tänään uutisissa on ollut Stubb, joka antoi eduskunnassa neuvoja miten veroja kierretään laittomasti, todeten ettei siitä saa rangaistusta. Heti perään Stubb toteaa että ALVin nostaminen on vaihtoehto. 

Sipilällä on miljoonaomaisuus vakuutuskuorissa. Tämä tarkoittaa sitä että pidetään isot rahat siellä kasvamassa pottia, eikä makseta niistä veroja, eikä niitä tarvitse käytännössä ottaa sieltä koskaan pois kun pärjäillään muilla tuloilla. Lisäksi: "Niiden sisällä sijoitustoimintaa voidaan harjoittaa salaisuusverhon suojassa." 

Berner on ollut mukana veroparatiisifirman hallituksessa. Pääministerin mukaan tämä oli fine, koska Berner ei itse kiertänyt veroja. 

Toivakka hyväksyy kaiken laillisen verosuunnittelun ja harrastaa sitä itsekin. "Toivakka myönsi, että Belgian-yhtiö perustettiin osin verosuunnittelun takia. Hänen mielestään kyse on normaalista ja hyväksyttävästä liike-elämän toimintatavasta." 


Suomen ongelmat?

Pääministeri itse sanoi tv-puheessaan seuraavaa: "Mitä heikommin valtio hoitaa asioitaan, sitä vaikeammaksi ja kipeämmäksi käyvät ratkaisut, joilla tilanne korjataan. Olimme etunenässä neuvomassa kreikkalaisia. Otetaan nyt neuvot itse käyttöön. Emme saa päästää tilannetta siihen, että muut päättävät asioistamme."

Mikä on Kreikan ongelma? Professori kertoo: "Maassa on ollut aina sellainen ongelma, ettei porukka maksa veroa. Veronkierto, harmaa talous ja korruptio ovat isossa roolissa." 

Meillä on samoja ongelmia. Sen sijaan, missä Kreikassa tavallisetkaan kansalaiset eivät maksa veroja, vaan lahjovat verovirkailijat, on meillä ongelmana lähinnä päättäjät ja rikkaat.

 

Jos ministereitä ei kiinnosta maksaa veroja ja neuvovat muitakin rikkaita kiertämään niitä, miten nämä kehtaavat repiä enemmän ja enemmän rahaa kansalaisten selkänahasta? Miksi kansalaisten pitää mukisematta maksaa jatkuvasti kasvavat verot ja maksut, mutta päättäjät voivat tehdä mitä lystäävät? Mitä jos ottaisivat itse käskyistään vaarin ja tukkisivat verosuunnittelureiät ja toteaisivat että toiminta on paheksuttavaa ja maksaisivat veronsa? Mitä jos asetettaisiin Stubbin mainitsemiin veronkiertokeinoihin se rangaistus? Mitä jos isojen firmojen veroaste olisi vajaan seitsemän prosentin sijasta samaa luokkaa kuin pk-yrityksillä? Valitettavasti hyvävelikerhot estävät todelliset ratkaisut.


Veronkiertoa ei haluta edes tutkia

Hallitus yritti lopettaa verosuunnittelututkimuksen rahoituksen. "Suomalaisyritysten toiminnan eettisyyttä maailmalla valvovan Finnwatch-järjestön julkinen rahoituskanava on jäädytetty." "Yritysvastuun watchdog-järjestöjen rahoitus on ollut Suomessa erittäin  vaatimattomalla tasolla esimerkiksi Ruotsiin, Tanskaan ja Hollantiin  verrattuna. Viime vuonna hallitus hyväksyi toimintasuunnitelman, jossa  luvattiin tukea yritysvastuujärjestöjen työtä. Vastoin linjauksia,  rahoitusta ollaan nyt ajamassa kokonaan alas".

Finnwatch ei kuitenkaan luovuttanut, vaan onnistuneesti rahoittaa toimintaansa nyt joukkorahoituksella. Kansa kuitenkin selvästi haluaa että veroparatiisiongelmia tutkitaan. "Tavallisten kansalaisten tuen ansiosta hallitus ei onnistu ajamaan toimintaamme alas, vaan työmme jatkuu."

Verohallintoa ja poliisiakaan isomman luokan veronkierto ei kiinnosta, mutta kuuden euron pitsoja kyllä kytätään. "Suomen historian merkittävin yksityishenkilöiden veronkiertojuttu kuivui kuitenkin käsittämättömällä tavalla kokoon." 

 

Jos Suomen korruptiotilanne on maailman paras, mitä vahvasti kyllä epäilen, ei se valitettavasti tarkoita että täällä olisi asiat mitenkään hyvin, vaan että muualla tilanne on käytännössä katastrofaalinen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Veronkierto on tärkeä keskustelunaihe mutta se pilataan tuollaisella päättömällä mölyämisellä.

Ensinnäkään Stubb ei neuvonut ketään vaan totesi faktan. Ulkomaisissa hallintarekistereissä on suomalaista omistusta laittomasti. Tämän takia sitä hallintarekisteriä ajettiin. Että suomalaiset eivät maksaisi eurooppalaisille hallintarekisterifirmoille palkkioita vaan suomalaisille. Hallintarekisterin haitat mahdollisesti ylittävät hyödyt, joten ihan hyvä että se kuopattiin. Mutta mölyapinaesitykset oppositiosta olivat kyllä myötähäpeällisiä.

Sipilä ei kierrä penniäkään veroja vakuutuskuorilla. Kun ne rahat sieltä otetaan, joka pennistä maksetaan verot. Idioottimainen väite.

Liikevoitto kertaa veroprosentti ei tietenkään ole sama asia kuin maksettava vero. Mitä hittoa? Ei niitä veroja hatusta vedellä vaan ne lasketaan niinkuin laki määrää.

Vaikka kaikki veronmaksajat kiertäisivät kaikki verot, niillä on silti suurempi oikeus niihin rahoihin kuin sinulla. On äijällä otsaa. Aivan kuin sinä olisit vuodattanut yhtään hikipisaraa noiden rahojen eteen. Eikä riitä että olet käsi ojossa, kehtaat vielä haukkua jotain Sipilää.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

>Ensinnäkään Stubb ei neuvonut ketään vaan totesi faktan. Ulkomaisissa hallintarekistereissä on suomalaista omistusta laittomasti.

Stubb ensinnäkin väitti ettei se ole laitonta ja totesi julkisesti myös että ketään ei rangaista tuommoisesta veronkierrosta. Puhuiko Stubb totta väittäessään ettei ole laitonta ja mitä luulet, onko "toteamus" omiaan vähentämään vai lisäämään laitonta veronkiertoa?

>Sipilä ei kierrä penniäkään veroja vakuutuskuorilla. Kun ne rahat sieltä otetaan, joka pennistä maksetaan verot. Idioottimainen väite.

Sipilä ei tietenkään ota sieltä penniäkään ellei ole todellinen tarve. Linkin mukaan Sipilä voi myös kätevästi piilossa muiden silmiltä sijoitella niitä rahoja ympäriinsä. Sipilällä on tietenkin muita tuloja sen verran että tuo jättipotti voi rauhassa kasvaa korkoja kunnes saavat lakeja säädettyä niin että tuonkin voi kikkailla ulos verotta, jos sille on edes tarvetta.

>Ei niitä veroja hatusta vedellä vaan ne lasketaan niinkuin laki määrää.

Sehän se verosuunnittelun ongelma onkin että laki ei määrää tarpeeksi tiukasti maksamaan niitä veroja, vaan kyse on lähinnä hyvästä tahdosta. Supercell esimerkiksi ei verokikkaile, vaan on suurin veronmaksaja. Entä kun kaikki rupeavat seuraamaan ministereiden esimerkkiä? http://www.hs.fi/talous/a1414986324293?jako=97ee4d...

>Vaikka kaikki veronmaksajat kiertäisivät kaikki verot, niillä on silti suurempi oikeus niihin rahoihin kuin sinulla.

Huoh. On ihan eri tappelu että onko valtiolla moraalinen oikeus verottaa vaiko ei. Tällä hetkellä valtiolla on laillinen oikeus verottaa ja se tarkoittaa että lain mukaan valtiolla on niihin verorahoihin suurempi oikeus kuin niillä jotka laittomasti kiertävät niitä veroja.

Pekka Pylkkönen

Niin, hallintarekisteri ei ole sama asia kuin veronkierto, vaikka rikolliselle se voi olla kätevä työkalu siihen. Suurin osa hallintarekisterisijoittajista maksaa kiltisti veronsa kuten kuuluu. Ketään ei rangaista koska niistä ei saa tietoja. Paras ratkaisu olisi saada ne pois maapallolta, mutta se taitaa olla aika epärealistinen toive. Stubbin sanomiset tuosta asiasta ei vaikuta asiaan mitenkään. Veronkiertäjät ja sijoittajat ovat olleet aiheesta tietoisia ennen Stubbia. Argumentoinnin kannalta tuo on ainoita hallintarekisteriä puolustavia argumentteja; miksi emme anna suomalaisille pankeille mahdollisuutta tehdä samaa bisnestä mitä eurooppalaiset pankit saavat tehdä?

Kun suomalainen duunari panee rahaa rahastoon, penniäkään veroja ei makseta ennenkuin sieltä otetaan jotain ulos. Syytät samalla satoja tuhansia piensäästäjiä veronkierrosta. Rahasta joka ei ole käytössäsi, ei vaan missään makseta veroja. Eikä siinä pitäisi olla mitään ihmeellistä.

Firmoilla on poistoja, rahoituseriä, kertyneitä tappioita yms jotka pienentävät maksettavia veroja. Aivan samoin kun sinä voit vähentää kotitaloustyötä, asuntolainaa, työmatkakuluja ym. Se verotus nyt vaan ei toimi niinkuin kuvittelet. Se että Supercellillä ei ole .. mitä sitten? Miten Supercellin tilinpäätös liittyy muiden firmojen tilinpäätökseen?

Ylipäätään tuloveron vertaaminen mihinkään on aivan päätöntä. Firmat maksavat veroja useilla eri lajeilla. Alv ja sotuverot ovat ylivoimaisesti suurimmat veroerät. Suomessa on prosentin korkeampi alvi ja 2,5 KERTAA korkeammat sotut kuin esim Saksassa. Meillä nyt on päädytty säätämään verot näin, vaikka tyhmältä se tuntuukin.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen Vastaus kommenttiin #6

>Stubbin sanomiset tuosta asiasta ei vaikuta asiaan mitenkään. Veronkiertäjät ja sijoittajat ovat olleet aiheesta tietoisia ennen Stubbia.

Stubbin sanomiset siitä että se on laillista, vaikkei ilmeisesti kuitenkaan ole, voi helposti vaikuttaa siihen että sitä alkaa tekemään useammat kuvitellen sitä lailliseksi.

>miksi emme anna suomalaisille pankeille mahdollisuutta tehdä samaa bisnestä mitä eurooppalaiset pankit saavat tehdä?

Niin, siis käsittääkseni kuka vaan voi perustaa kilpailijan arvopaperikeskus Euroclearille ja käsittääkseni se sai nykyisen "monopoliasemansa" sillä että ne suomalaiset pankit möivät sille toimintansa. Ei ole kyse siitä etteikö suomalaispankit _saisi_ tehdä samaa bisnestä, vaan sitä että ne halusivat eroon siitä bisneksestä! Oliko sittenkään hyvä argumentti?

>Kun suomalainen duunari panee rahaa rahastoon, penniäkään veroja ei makseta ennenkuin sieltä otetaan jotain ulos. Syytät samalla satoja tuhansia piensäästäjiä veronkierrosta. Rahasta joka ei ole käytössäsi, ei vaan missään makseta veroja. Eikä siinä pitäisi olla mitään ihmeellistä.

Teknisesti en syyttänyt Sipilää veronkierrosta, vaan totesin että tämä pitää miljooniaan vakuutuskuorissa, selittäen mitä se tarkoittaa. Se mistä Sipilää varsinaisesti syyttäisin on omistusten salailu, mikä on pääministerille mielestäni erityisen törkeää, vaikkei ilmeisesti teknisesti laitonta, koska perustuslaki ei kerro kuinka yksityiskohtaisesti omaisuudesta tulee ilmoittaa. http://www.hs.fi/politiikka/a1434076815881?jako=38...

>Se että Supercellillä ei ole .. mitä sitten? Miten Supercellin tilinpäätös liittyy muiden firmojen tilinpäätökseen?

Supercell pystyisi hyvin harrastamaan verosuunnittelua samalla tavalla kuin muutkin isot firmat. Supercell toimii vain hyvänä esimerkkinä siitä miten veronmaksu on lähinnä hyvän tahdon harteilla.

Kyse ei ole vain poistoista ja tappioista, vaan kyse on siitä että kaikin keinoin etsitään keinoja maksaa mahdollisimman vähän veroja. Tämä on tietysti yrityksen kannalta fiksua, sillä ei tietenkään ole järkeä maksaa vähemmän veroja kuin laki määrää. Ongelma onkin että laki ei määrää tarpeeksi tiukasti. Monet yritykset, kuten Supercell, maksavat paljon enemmän veroja kuin laki määrää. Ovat kieltämättä siinä mielessä tyhmiä, mutta vastuuntuntoisia.

"Siirtohinnoittelun, konserniavustusten ja korkovähennysjärjestelmän kaltaisten instrumenttien avulla, yritykset pystyvät helposti kiertämään veroja. Toiminta on täysin laillista, vaikka sen seurauksena kaikista suurimmat yritykset maksavat minimiveroja, mutta kilpailevat veroedun turvin samoilla markkinoilla rehellisesti veronsa maksavien suomalaisten pk-yrittäjien kanssa." http://www.city.fi/blogit/vapaamatkustaja/kuka+jat...

>Meillä nyt on päädytty säätämään verot näin, vaikka tyhmältä se tuntuukin.

Joo Piraattienkin mielestä meillä on tyhmästi säädetyt verot. Haluttaisiin että esimerkiksi vähennyksiä karsittaisiin roimasti ja vastaavasti veroja alennettaisiin. Yksinkertaistettaisiin verotusta.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #8

Niin siis suomalaista omistusta on Euroclearissa. Oli se sitten teknisesti laillista tai ei, se ei ainakaan ole suomalaisen lainsäädännön hengen mukaista. Suomessa käytetään suoraa omistusta joka on mielestäni ihan hyvä systeemi. Eräät finanssitahot ovat hallintarekisteriä tänne toivoneet ja oletettavasti niillä silloin olisi halua panna tänne sellainen pystyyn.

Siirtohinnoittelussa varmasti on ongelmia, mutta kukaan ei ole osoittanut että ne olisivat yleisiä. Suomen verottaja on niissä ihan supertarkka. Esimerkiksi Nokian renkaita se on kiusannut jo kaksi vuotta putkeen 100M€ lisäverovaatimuksella siirtohinnoittelusta joka on laskettu tarkalleen verottajan ohjeiden mukaan. Samoin Intia on yrittänyt karhuta Nokialta ainakin sataa miljoonaa jotka Nokia oli maksanut Suomeen kun Intian mielestä olisi pitänyt maksaa Intiaan.

Konserniavustuksilla veronvälttelyä? WTF? Konserniavustusta ei voi vähentää verotuksessa ellei sitä anneta Suomessa verovelvolliselle. Sillä ei ole mahdollista kiertää veroja.

Jos me oikeasti olisimme valmiit näkemään vaivaa ja emme vain kuuntelisi propagandaa, katsoisimme yritysten kokonaisveroastetta. Laskisimme yhteen kaikki maksetut verot. Tulovero riippuu niin monesta tekijästä että siitä keskustelu on aivan tyhjänpäiväistä. Kokonaisverotuksen suhde maksettuihin palkkoihin ja osinkoihin kertoisi enemmän yrityksen hyödyllisyydestä yhteiskunnalle.

Viimeinen kappale meni juuri nappiin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #9

Aivan ja rajoituksia on monia vähhyskelpoisuuden edellytyksenä, jotka käyvät selville tästä laista;

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1986/19860825

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen Vastaus kommenttiin #9

Käsittääkseni arvopaperikeskukselle voi jo ruveta kilpailemaan ja ulkomaiset sijoittajat saavat käyttää täälläkin jo hallintarekisteriä. Että kyse olisi nimenomaan siitä että suomalaiset sijoittajat haluavat käyttää ulkomailla hallintarekisteriä ja piilottaa näin omistukset.

En toki ole hallintarekisteriasiantuntija ja tietämykseni aiheesta riippuu pitkälti mediasta. Vasemmistopoliitikot esimerkiksi levittivät Stubbikohun aikaan tämmöistä videota: https://www.youtube.com/watch?v=l28AReZMtZ4 Valitettavasti se ei kätevästi esitä lähteitä juuri näille väitteille, siis että kuka tahansa voi perustaa kilpailijan arvopaperikeskukselle ja että ulkomaalaiset voivat jo käyttää hallintarekisteriä. Taitavat olla videon kohdat 3 ja 8.

Käyttäjän ilkkawiio kuva
Ilkka Wiio

Kohta joku toteaa, että "on muissakin puolueissa ministerit vuosien varrella kiertäneet veroja ja pelanneet hyvä veli - pelejä". Taatusti ovat, mutta oikeuttaako muiden rötöstely nämä ilmiöt? Vai pitäisikö maan tapoja ja korruptio-, jääviys- ja verotuslakeja lopultakin muuttaa niin paljon, että se kavereiden tai omaan rahapussiin pelaaminen julkisissa viroissa saataisiin loppumaan?

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Mieli teki kyllä kirjoittaa laajemminkin korruptiosta, ay-liike, puolueiden säätiöt ja rahoituskuviot, yms... Tekstistä olisi kuitenkin taas tullut ihan liian pitkä ja rönsyilevä, niin kirjoitin vain verohäslingistä. Onhan se parempi muutenkin että pysytään asiassa.

Ja edellinen blogauksenihan kertoo taas asiasta missä kaikki eduskuntapuolueet söhläsivät demokratian kanssa ihan kympillä.

Käyttäjän AriRyynnen kuva
Ari Ryynänen

Sinänsä mielenkiintoista seurata, koska kansa saa tarpeeksensa tästä toiminnasta. Luulisi jo kohta tapahtuvan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tässä yksi heti löytynyt esimerkki verotuksesta:

"Vuonna 2010 Mehiläinen maksoi lähes 39 miljoonan euron voitollisesta tuloksestaan veroja Suomeen noin 360 000 euroa."

Pekka Pylkkönen

Ja samaan aikaan sen tilikauden tulos oli liki puoli miljoonaa tappiollinen. Eivät nuo luvut ole sellaisia että niitä voi vain junttilasta käsin analysoida tietämättä mistä puhuu.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Oletko siis sitä mieltä että pieni verotus ei johtunut verosuunnittelusta?

"Tilinpäätöksestä selviää muun muassa, että Mehiläinen maksoi 21,7 miljoonan euron liikevoitostaan yhteisöveroa Suomeen 542 287 euroa. Veroprosentti asettui viime tilikaudella siis noin 2,5 prosenttiin, kun Suomen yhteisöverokanta oli samaan aikaan 26 prosenttia.

Mehiläisen toimitusjohtajan Matti Bergendahlin mukaan yhtiö on kuitenkin jo reagoinut sen ympärillä käytyyn keskusteluun. Mehiläisen omistavassa ruotsalaisessa terveyspalveluyhtiössä Ambeassa pelästyttiin Mehiläisen ympärillä loppuvuonna käytyä keskustelua.

– Vaikka Mehiläinen on toiminut koko ajan lakien ja asetusten mukaisesti, omistajat ja hallitus ovat nähneet tärkeäksi, että saatuun kritiikkiin liittyen myös toimitaan. Ilman muuta me olemme kuunnelleet viestejä, Bergendahl sanoo.

Verokikkailulle on tulossa loppu, ja Mehiläinen on vastedes maksamassa Suomeen aiempaa enemmän veroja."

http://www.taloussanomat.fi/yritykset/2012/08/16/m...

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #14

Kysymys on pitkälti sama kuin siinä että pitääkö Nokian maksaa ne Suomeen maksetut verot Intiaan vai saako ne jättää Suomeen. Ainakin Attendon tapauksessa noissa terveysfirmoissa on ollut selvää veronvälttelyä, siis rahaa on siirtynyt ainakin jonkin verran alhaisen verotuksen maahan johon itse firmalla ei ole perusteltuja siteitä. Mehiläisen tapauksessa en ole nähnyt vielä todisteita. Maksetut tuloverot eivät kerro asiasta yhtään enempää kuin viikon lottonumerot.

Kasvufirmalle ei ole lainkaan tavatonta maksaa nollaveroja. Esimerkiksi Mehiläinen on siinä avoin, että se julkaisee kokonaisverotiedot. Tällä hetkellä noin 250M€ liikevaihdolla veroja kertyy yhteensä noin 70M. Se on matala suhteessa suomalaiseen tasoon, mutta osin sitä selittää se että lääkärit työskentelevät omista yhtiöistään käsin laskutuksen kiertäessä Mehiläisen kautta. En pidä mahdottomana että kokonaisveroasteen perusteella veronvälttelyä on. Tosin en kyllä lähtisi syyttämään ilman todisteita.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tosin en kyllä lähtisi syyttämään ilman todisteita."

Hehe.

Pekka Pylkkönen

Olisitko sinä onnellinen jos kaikki Suomen vientifirmat maksaisivat kaikki verot maihin joissa ne tuloksensa tekevät? Jos omistaja asuu Ruotsissa, niin kai sillä nyt on täydet oikeudet tehdä voittoa Ruotsissa Suomessa tehtävästä liiketoiminnasta. Mitä jos Nokia ei olisi saanut kiertää veroja ja näyttää voittoa Suomessa globaalista bisneksestä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Olen sitä mieltä että verot pitää maksaa sinne missä tulos tehdään.

Pekka Pylkkönen

Okei no tuo on johdonmukainen kanta. Se muuttaisi aika paljon maailman bisnesjärjestelmää mutta mahdollisesti jopa ihan terveeseen suuntaan.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Vai ei laillisesta verosuunnittelusta saa edes puhua ääneen leimautumatta rikolliseksi tai rikollisten auttajaksi? Mistä muista faktoista ääneen puhuminen halutaan leimata samalla stigmalla?

Suomen ongelma ei ole rikkaat, vaan sen kansalaiset ja kansalaisten valitsemat päättäjät, joilla on insentiivi tehdä rahan uusjakoa äänestäjiensä suuntaan. Ei Suomessa tarvitse puhua siitä, ettei täällä muka makseta tarpeeksi veroja, vaan pitäisi puhua siitä, miksi täällä verotetaan niin helvetisti?

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Laillinen on tietenkin asia erikseen. Ilmeisesti se mistä Stubb puhui on kuitenkin laitonta, vaikka Stubb sanoikin että se on vain lain hengen vastaista, muttei rangaistavaa tai selvästi laitonta.

Tällä videolla Arhinmäki ja Stubb toteavat selvästi että hallintarekisterin käyttö on Suomessa laitonta. "Arvoisa rouva puhemies, sehän on ilman muuta selvää, että se on Suomessa laitonta." -Stubb
https://youtu.be/l28AReZMtZ4?t=2m49s

Jos nyt olen saanut asiasta väärän käsityksen, voisitko ystävällisesti valistaa?

Siitä ollaan samaa mieltä että täällä verotetaan helvetisti. Sitä helvetillisemmin täällä pitää kuitenkin verottaa, mitä enemmän rikkaat kiertävät veroja, mikäli menoja ei leikata.

Toimituksen poiminnat