Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Olin väärässä. Pari anteeksipyyntöä ja kiitosta puoluelakikäsittelyyn liittyen.

10.12.15 Käsiteltiin puoluelakijuttua, josta blogasinkin "pienessä kiireessä".

En selvästikään osannut lukea kaikkia eduskunnan lippulappuja oikein ja on tullut somessa heitettyä väärää väitettä, jota oikaisen tässä.

Kristillisdemokraattien Sari Essayah. Ymmärsin lukemani väärin, ja kuvittelin että ehdotit puoluelain läpimenoa ilman siihen tehtyä muutosehdotusta. Olin selvästi väärässä ja totuus oli päinvastainen. Kiitos että ehdotit muutoksen läpimenoa ja kiitos että äänestit demokratian puolesta. Olen edelleen tosin hieman käärmeissäni, että väitit että eduskunnan ulkopuolisten asemaa oltaisiin kohentamassa, ellet sitten tarkoittanut nimenomaan sitä puolen prosentin ehdotusta, mutta puheenvuorostasi en saa sellaista kuvaa.

Vihreiden Ville Niinistö. Olen harmissani siitä, että päästit hallituksen esityksen puoluetuesta läpi yksimielisesti perustuslakivaliokunnasta. Kiitos kuitenkin siitä, että äänestit demokratian puolesta, toisin kuin valiokuntasi mietintö ehdotti.

Simon Elo. Ilmeisesti asia menikin äänestykseen ja et sitten äänestänytkään demokratian puolesta. Kiitokset menivät siis vähän nurin kurin. :p Kiitos kuitenkin siitä että edes mainitsit puheenvuorossasi sen, ettei laki 2% äänikynnyksen kanssa juuri vaikuta mihinkään.

Väärin mennyt väitteeni on siis, ettei asia mennyt äänestykseen ollenkaan ja että koko eduskunta olisi näin halveksinut demokratiaa, vaikka pöytäkirjassa selvästi seisoo toisin. Asiasta äänestettiin ja hallituksen 2% äänikynnys voitti äänin 130-50, mikä ei toki yllättänyt ketään. Tällä kertaa vaihteeksi näinkin päin, että uskoni demokratiaan ja joihinkin puolueisiin hieman vahvistui, sillä kuvittelin ettei kukaan eduskunnassa puolustanut demokratiaa. Tästä linkistä näkee eri tavoilla miten siellä äänestettiin aiheesta. Kiitos kaikille "ei" äänestäneille, teitä oli kaikissa muissa paitsi hallituspuolueissa.

Kiitos erityisesti SDP:n eduskuntaryhmälle, joka äänesti kokonaisuudessaan demokratian puolesta, vaikka se olisi läpi mennessään vähentänyt heidän puoluetukeaan.

Kiitos vielä myös Vihreiden ja Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmille, joka äänesti kokonaisuudessaan demokratian puolesta.

Olen siis ollut selvästi väärässä ja pyydän anteeksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat