Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Sipilän hallitus olisi armahtanut veronkiertäjät - tehokas katuminen

Panamapapereista ruvettiin sitten kohumaan ja tämä varmaan dominoikin uutisia vielä pitkään.

Islannissa pääministeri jäi kiinni veroparatiisipuuhista ja siellä on nyt mielenosoitus ja oppositio, paikallisen Piraattipuolueen johdolla, on vetämässä epäluottamuslausetta. Uusien vaalien myötä Piraateista tulee todennäköisimmin pääministeripuolue. Kannatus on ollut gallupeissa yli 35% luokkaa ja ei tällä menolla tule romahtamaan. (Linkki on päivätty aprillipäiväksi, mutta ei ole pilaa. Menestys on jatkunut pitkään.)
 Miten meillä Suomessa? Sipilän hallitus halusi lain, jolla veronkiertäjät voivat harjoittaa "tehokasta katumista", eli ilmoittautuisivat ja suostuisivat veronkorotukseen ja saisivat veropetokset anteeksi kymmenenkin vuoden takaa.

Muutenkin sama hallitus on halunnut hallintarekisterihimmeleitä, että rikkaat saa rahansa piiloon verottajalta. Sitten kun se luvattiin haudata, tuotiinkin vaan uusi versio, jolla saa rahansa piiloon.

Miksi köyhien pitää maksaa verot, mutta rikkaiden ei? Halutaanko me oikeasti tämmöinen hallitus?


Otetaan tämän vuodon kanssa huomioon, että tämä on vasta jäävuoren huippu. Ilmeisesti kyseessä on yksi ainoa lakifirma ja yksi ainoa veroparatiisi. Niitä on paljon muitakin. Se, että joku ei jää ehkä nyt kiinni, ei tarkoita sitä, että olisi puhdas.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat