Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Piraattipuolue hyppy tuntemattomaan - Islanti

  • Kun kymmenen prosenttia äänestäjistä tulee koputtamaan...
    Kun kymmenen prosenttia äänestäjistä tulee koputtamaan...

YLE uutisoi Islannin tilanteesta todeten, että vanha hallituspohja koettaa jatkaa Piraattipuolueen pelossa. On syytäkin pelätä. 

YLE kirjoittaa myös, että Piraattipuolueen valtaannousu olisi hyppy tuntemattomaan. Kyllä, se nimenomaan on sitä. Maan päällä ei taida olla valtiota, jossa on noin fiksut tyypit nousseet valtaan. Siellä tulee siis tapahtumaan jotain ennennäkemätöntä. Itse asiassa, Islannin piraateista tuli juuri artikkeli aiheesta. Katsotaas. 
 

Islannissa kirjoitettiin maailman ensimmäinen crowdsourcattu, kansan tekemä perustuslaki. Enemmistö kansasta oli sen puolella, mutta sepä ei tietenkään mennyt läpi. Piraattipuolue ottaisi sen käyttöön.

Islannin Piraatit haluaa hallinnon avoimeksi sen kaikilla tasoilla ja avoimen pääsyn lakien tekemiseen. He haluavat demokratian avoimeksi, niin että kansastakin tuntuu että heillä on oikeus olla osallisena yhteiskunnan uudelleenluomiseen. He sanovat haluavansa olla hallitusten Robin Hood, siirtäen valtaa huippupoliitikoilta kansalle. He haluavat varmistaa, että kansa on resurssien vartijoita ja omistajia. He haluavat maailman parhaat järjestelmäanalyytikot auttamaan byrokratiajärjestelmien uusimisessa. He haluavat Islannista turvapaikan tiedon ja ilmaisun vapaudelle ja "avoimuusparatiisin", vastapainoksi veroparatiisien salailulle. 

He pitäisivät kansanäänestyksen siitä, jatkaisiko Islanti EU-pyrkimyksiään.

Kaikkein eniten he haluavat selvittää, yhdessä kansan kanssa, kuinka voivat vahvistaa demokraattista prosessia.

He haluavat tutkia perustuloa, kuten Suomikin (torilla tavataan).


Miten Suomessa? Sekä Islannin, että Suomen Piraattipuolueet on perustettu samoille yhdenvertaisuuden, avoimuuden ja yksilönvapauden periaatteille.

Myös me muunmuassa avaisimme hallinnon, parantaisimme demokratiaa lisäten kansan mahdollisuuksia vaikuttaa ja hyödyntäisimme asiantuntijoita uudistuksissa. Puolueohjelmamme löytyy tästä

Jos haluat että meilläkin saadaan joskus valtaa kansalle ja demokratiaa paremmaksi, äänestä Piraattipuoluetta, levitä sanaa tai ryhdy jopa aktiiviksi ja pääset mukaan aikamme fiksuimpaan maailmanlaajuiseen poliittiseen liikkeseen, jolla on ollut useampia meppejä ja kohta on pääministeri Islannissa.

edit: fiksasin yhden linkin

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Tuoreen uutisen mukaan 43% äänestäisi nyt Piraattipuoluetta ja reilu enemmistö haluaa panamapaperiministerit ulos.

https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=...

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

On se somaa, kun useat kotimaiset lehdet harvoja lukuunottamatta eivät mainitse Piraattipuoluetta. Monet mediakanavat eivät edes kerro Islannin Piraattipuolueen suosion syytä ja mitkä ovat puolueen tavoitteet.

Tehtiin siellä Islannin hallituksessa mitä vaan ja kenet vaan yritetään ehdotella pääministeriksi, se ei kuitenkaan riitä. Koska siellä on muutamia ministereitä, ketkä ovat kytköksissä Panama-vyyhtiin.

Ennemmin tai myöhemmin nousee Islannissa Piraattipuolueesta pääministeri.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Islannin PP on yllättävän monessa paikassa kuitenki mainittu.

Joo Islannissa ne pisti tosiaan toisen panamapaperiministerin pääministeriksi tämän edellisen tilalle. Kansa ei oikeen tykänny. Kaatumaan se tulee.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Miten muuten Piraattipuolue pärjää Venäjällä? Mieleeni on jäänyt Venäjän piraattien edustaja Wienin kokouksessa vuonna 2007, Katja Ledokol.

Timo Tuovinen

Suomen pirateista ei kyl ole pelkoa vuosiin

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Kuntavaalit tulossa. Odotas vaan. :)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Jos Islannissa nousee piraattiPM, voisi hän lähettää kunnallisvaalien aikana terveiset medialle ja äänestäjille, niin tulisiko jyrkkenevää boostia?

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen Vastaus kommenttiin #7

Varmaan tämä näkyy otsikoissa joka tapauksessa.

Toimituksen poiminnat