Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Entinen Disneypomo julisti rakkauttaan piratismiin

  • Entinen Disneypomo julisti rakkauttaan piratismiin

Viihdeteollisuuden työntekijät usein tuomitsevat luvattoman tiedostonjakelun, mutta eräs Disneyn ex-johtaja puhuu siitä kauniimmin. Puhuessaan suuressa "All That Matters" konferenssissa Samir Bangara myöntää rakastavansa piratismia. Hän kertoo sen olevan loistava indikaattori sisällön suosiolle.

Samir Bangara on entinen Disneyn Intian toimitusjohtaja. Vuodesta 2012 alkaen hän auttoi kasvattamaan yhtiötä videoiden, mobiilipelien ja -äänen, nettitelevision, sekä interaktiivisen television osalta Disneyn digiassettien uudelleenjärjestelyjen jälkeen.

Myöhemmin Bangara jätti Disneyn perustaakseen Qyuki.com startuppinsa. Qyuki on alusta, artisteille luovuutensa hedelmien jakamiseen, kontaktien luomiseen ja rahan tuottamiseen. Voisi kuvitella että yhtiö olisikin antipiraatti, mutta sen toimitusjohtaja toteaa toisin.

"Sanon sen nyt suoraan. Rakastan piratismia, sillä arvatkaa mikä on suurin ongelmamme juuri nyt? Se, ettei sisältöäsi huomata." Selitti Bangara tilaisuudessa, jossa puhui Netflixin, Spotifyn, Merlinin, FOXin, Universalin, Warnerin, UFC:n, Disneyn, Beggars Groupin ja RIAJ:n avainhenkilöitä.

Piratismi on aina ollut hyödyksi fanien mieltymyksien selvittämisessä. Konsepti on hyvinkin tuttu ainakin Netflixille. Vuonna 2013 Netflix paljasti valvoneensa piraattisivustoja mitatakseen sarjojen suosiota. Dataa käytettiin sijoituspäätöksiin, sillä ladattu sarja on varmasti suosittu.

"Se mitä jaetaan, toimii. Game of Thrones on loistava, joten sitä jaetaan." 

Todellisuudessa useat yhtiöt käyttävät piratismia saadakseen bisnestä helpottavia tietoja. Useimmiten nämä eivät vain tuo sitä esille yhtä selkeästi kuin Bangara tai Netflix. 

Tietenkään kaikki Bangaran kuuntelijat eivät rakasta piratismia. Shufen Lin, singaporelaisen Starhub-yhtiön varajohtaja sanoi piratismin olevan suurin asia mikä heitä pitää öisin hereillä.

Lin kuitenkin kertoo, ettei piratismin ongelma ole kilpailu ilmaisen kanssa, niin kuin usein ajatellaan. Signaporessa on länsimaihin verrattuna tiukat sensuurilait, joten torrentsivustoilla oleva materiaali on houkutteleva vaihtoehto paikalliseen sensuroituun sisältöön verrattuna.

*Tämä on käännös Torrentfreakin artikkelista muokattuna hieman heidän käyttämänsä lähteen avulla. 
 Puolueohjelmamme sanoo tiedostonjakamisesta näin: "Kulttuuri syntyy vuorovaikutuksesta ihmisten välillä. On järjetöntä väittää kulttuurin jakamisen olevan sille haitallista. Kulttuurin arvo kasvaa jaettaessa, jolloin kasvavat myös tekijän mahdollisuudet ansaita kulttuuria tuottamalla. Epäkaupallista tiedostonjakamista ei pidä rajoittaa, eikä siitä pidä rangaista, vaan siihen on ennemminkin syytä kannustaa." Tässä taas näkyy kuinka jakaminen kasvattaa sisällön arvoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat