Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Valtuustopaikat piraattien ulottuvilla!

  • Turussa gallupin mukaan ohitetaan KD ja saadaan paikka!
    Turussa gallupin mukaan ohitetaan KD ja saadaan paikka!

Gallupit näyttävät Piraattipuolueelle todella hyvältä ja ennustavat meille paikkoja. Muistutan kuitenkin galluppien olevan vain galluppeja ja että vain äänillä päästään valtuustoihin.

Eduskuntavaalikannatuksemme oli 0,85%. Tämän jälkeen Taloustutkimus on todennut 2016 maaliskuussa videolla kannatuksemme nousseen huimasti (04:20), jopa puoleen "muut"-palkista, joka oli silloin 2,5%. Muualla on myös uutisoitu meidän olevan ainoa eduskunnan ulkopuolinen kasvava puolue.


Turun Sanomien gallupin mukaan kannatuksemme Turussa on 2,4%. Meidät nimettiin yhden paikan saajiksi ja ohitimme Kristillisdemokraatitkin paikallisesti. Turun tilanteen perusteella kannatus on kasvanut vuoden takaisesta. 

Espoossa "muut" vievät gallupin mukaan paikan eduskuntapuolueilta. Edellisissä kuntavaaleissa olimme eduskunnan ulkopuolisista sitä lähimpänä ja pikkulinnut ovat laulaneet paikan tulevan mahdollisesti meille. HS ei kuitenkaan nimennyt meitä. 

Vantaalla on vastaava tilanne. "Muut" olisivat saamassa 1,6% äänistä ja yhden uuden paikan. Eduskuntavaaleissa 1,4% äänesti meitä Vantaalla. 

Helsingissä tilanne on sotkuisempi. "Muut" ovat Helsingin Sanomien mukaan saamassa yhden paikan, joka tällä kaudella on SKP:n hallussa. Pelkästään jo eduskuntavaalien äänimäärällä ottaisimme kuitenkin helposti paikan valtuustossa. Paikka on mahdollinen, muttei missään nimessä varma. 

Ylen tuoreessa valtakunnallisessa gallupissa "muut" ovat 3,1% lukemalla erittäin korkealla. Nousua edellisestä gallupista oli 0,6%. Siellä siis tapahtuu ja siellä on muitakin kuin me.


Vaaleissa vain annetut äänet merkitsevät. Pelkästä gallupmenestyksestä jää vain lyhytaikainen hyvä mieli. Tehdään yhdessä historiaa ja äänestetään piraatit kerralla useampaan valtuustoon!

*muokkasin tuohon tuon Ylen tuoreen gallupin mikä unohtui

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Kannattaa kuitenkin muistaa, että hesarin ennustus muille menevästä paikasta toteutuu vain jos jokin yksittäinen puolue saa suuren osan muiden saamista äänistä. Eli tuo paikka ei ole oikein missään mitenkään varmalla pohjalla vaikka voittaisitte muiden sisällä olevat kilpailijanne. Heasrin ennusteilla ei sinällään ole riittävää tarkkuutta tämän ennustamiseen.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Näinhän se vähän on. Siksi näistä huutelenkin ja yritän kannustaa kannattajia äänestämään kun ollaan lähempänä paikkaa kuin koskaan ja meillä on ensimmäistä kertaa oma palkkikin gallupissa.

Toimituksen poiminnat