Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Hallituksen kaatuminen pienempi paha kuin demokratian uskottavuuden pilaaminen

Ottaa päähän taas niin paljon meidän politiikka että pitää purkaa blogissa.

Soinin potkujen ei pitäisi kaataa hallitusta. Siinä ei ole mitään järkeä, muun kuin ärsyttävän poliittisen pelin takia. Ministerin epäluottamuslause on eri kuin hallituksen epäluottamuslause. Ne on perustuslaissakin erikseen mainittu. Ministerin voi vaihtaa kesken lennon. Stubbikin vaihtui Orpoon ongelmitta.

Ilmeisesti sinisten kannatus on noin viisi henkilöä ja nekin on ministereitä, joten näillä ei kai sitten olisi ketään kenellä korvata Soinia.

Soini piti Perussuomalaisia rautanyrkkinsä alla ja puolue olikin yhtä kuin Soini itse. Ilmeisesti Sinisissä jatkuu sama meno ja Soinin hillotolppa on niin tärkeä koko puolueelle, että päättivät ottaa hallituksen panttivangiksi ja sanoa että hallitus kaatuu jos Soini saa potkut.

Somekansa hurrasi heti tämän kuullessaan. Itsekin iloitsisin jos en leikkisi politiikkaa.

Sinänsä pidän uhkausta uskottavana, että Soini on tehnyt jo poliittisen itsemurhan, niin ei kai toinen nyt enää missään tunnu.

Tämän lisäksi Keskustalaiset päättivät somessa ruveta kiristämään Kokoomusta, jonka riveistä jotkut ovat jo ilmoittaneet äänestävänsä Soinia vastaan.

 


Oikeastihan hallituksen kaatumisessa olisi ongelmia. Laki sanoo että uudet vaalit olisi järjestettävä aika lyhyen ajan kuluessa niiden julistamisesta. Tämä jättäisi tosi vähän aikaa vaaleihin valmistautumiseen. Varsinkin eduskunnan ulkopuoliselle puolueelle. Itsekin olen piraatti.

Tämä on tosi jännä tilanne. Hallitus on mielestäni suoraan sanottuna surkea, mutta sen kaatuminen sattuisi omaan niskaan aika tehokkaasti.

Kuitenkin olen tässä sitä mieltä, että ihan sama. Kaatukoot jos kaatuu. Katsokaa bluffi. Demokratian ystävänä järjestelmä ei voi oikeasti toimia tällä tavalla että puolueet pitävät kukin toisiaan panttivankeina, tämä on ihan naurettavaa. Eletään sen kanssa mitä tapahtuu.

Katsokaa miten kansanedustajat äänestävät tässä ja älkää ainakaan niitä äänestäkö uudestaan jotka sallivat tämmöisen perseilyn.

Eikä kyse ole edes pelkästään soinin aborttikannoista tai hallitusta vastaan toimimisesta tai ihmisoikeuksista, vaan tämä toimisi nättinä ennakkotapauksena jonka myötä perustuslaillisella ministerin epäluottamuslauseella voi heittää vesilintua ja nämäkin voivat rellestää miten lystäävät.

Vähänkö ärsyttää ettei päättäjillä tunnu olevan mitään vastuuta enää mistään. Pääministerit todistetusti valehtelee, ulkoministerit edustaa lähinnä omia juttujaan, kansanedustajat ahdistelee ja pahoinpitelee toisiaan eduskunnan käytävillä... Naurettavaa sirkusta koko paska.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen

Alla olevan kommentin kirjoitin toiseen ketjuun, mutta sopii se tähänkin:

Ihmettelen logiikkaa, että hallitus kaatuu, jos Soini saa epäluottamuslauseen. Siniset pitävät Soinia tärkeämpana kuin hallistuspaikkaa. Yksi henkilö määrää puolueen kohtalon(ei ehkä sopiva sana, mutta menköön). Kolme muskettisoturia voivat vain ihailla. Tosin tässä tilanteessa: "Kaikki yhden ja yksi yhden puolella." (Tuo yksi ei ole D'Artagnan.)

Soini ei ole kuulu sinisten puheenjohtajistoon, vaikka toisenlaisen vaikutelman saa. Hänet voisi korvata toisella vaihtoehdolla helposti. Jos he olisivat rationaalinen puolue, he olisivat niin jo tehneet.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Ei siinä logiikassa ole mitään kummaa. Jos Siniset pitävät Soinia tärkämpänä kuin hallitusta, niin ne sanovat että ei enää leikitä teidän kanssa ja hallitukselta puuttuu sitten enemmistö eikä ne saa SOTEA eikä muutakaan läpi eikä voi edes leikkiä enää että olisi mahdollisuuksia sellaiseen.

Siniset kiristää Keskustaa käytännössä Sotella ja Keskusta kiristää Kokoomusta jollaki Kokoomuksen hankkeella. Vielä puuttuu että Kokoomuksesta ruvettais kiristämään Sinisiä jollakin.

Vähemmistöhallitus voi periaatteessa toimia, mutta tämä hallitus ei tavoitteineen ja tekoineen voi toimia vähemmistöhallituksena. Eikä kukaan oppositiosta ole niin tyhmä että lähtisi näiden hankkeiden takuumiehiksi enää tässä vaiheessa.

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen

Pidän yhden henkilön kautta tehtävää politiikkaa epäloogisena. Varsinkaan, kun kyseessä ei ole puolueen puheenjohtaja. Se, että sillä kiristetään hallitusta, ei muuta sitä.

Kenenkään ei pitäisi olla puolettaan suurempi. Oli kuinka iso lippahattu tahansa.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen Vastaus kommenttiin #5

Ei varmaan ymmärretä termiä logiikka keskenämme samalla tavalla.

Ollaan selvästi yhtä mieltä kuitenkin siitä että tämä on sirkusta.

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen Vastaus kommenttiin #6

Tätä kautta en ymmärrä sinisten logiikkaa, sillä toisella puolella on Soinin pysyminen ulkoministerinä ja toisella puolella on puolueen pysyminen hallituksessa.

Soini voidaan tarvittaessa vaihtaa toiseen siniseen, jolloin hallitus ei kaadu.

Poistuessaan hallituksesta, siniset eivät voi jatkaa ajamaansa politiikkaa, mitä se sitten onkaan.

Kyseessä ovat vastakkain puolueen etu, ja sitä kautta heitä äänestäneiden etu, sekä toisella puolella Soinin etu olla ministerinä. Yksittäinen henkilö vs puolue. Logiikan kautta yksi henkilö olisi helpommin korvattavissa kuin puolueen asema.

Toki on myös loogista, että siniset kiristävät Soinin asemalla hallitusta, koska siihen pystyvät ja ovat tarpeeksi röyhkeitä niin tehdäkseen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Eipä tuo hallitus tähän kaadu. Ennenaikaiset vaalit eivät sovi monelle muullekaan tällä hetkellä piraattien lisäksi.
On vaikeaa saada epäluottamuslauseelle tarpeeksi kannatusta. Jos jostain syystä kannatusta tulisikin, niin eiköhän hallituksen sisällä pieni vaikutusvaltainen porukka löytäisi sopivan luovan ratkaisun. Luova ratkaisuhan löytyi jo aikaisemmin, kun Siniset, kepu ja Kokoomus keksivät yhteisen arvopohjan.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Ei varmaankaan kaadu ja Siniset tietää sen ettei uskalleta antaa sen kaatua, joten tottakai ne nostaa panoksia ja muilla menee pupu pöksyyn. Sinisillä ei ole absoluuttisesti mitään hävittävää tässä pelissä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Vaikka katselen poliittista peliä sivusta ja sitoutumatta mihinkään näkemykseen, ennustan, että perussuomalaiset ovat seuraavienkin vaalien jälkeen Suomen 4. Suurin puolue. Puolueen politiikan sisältönä ja polttoaine on muukalaiskammo ja vasemmistolainen populismi.

Soinilla ei tähän liene enää sitten osaa tai arpaa.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Alle 15 % äänioikeutetun äänillä kokoomus saa soten valinnanvapauden ja alle 15 % äänioikeutetun äänillä keskusta saa maakuntansa.

Sinisten ääniosuus jää alle 10 %, mutta mitä he ikinä saivatkaan muuta kuin Soinin ulkoministeriksi?

Lehmänkaupoilla nämä puolueet toteavat edustavansa enemmistöä ja demokratiaa.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Sinisten pitäminen ministeripesteissä oli se alkuperäinen virhe. Heidän uudella puolueellahan ei ollut minkäänlaista tukea kansalta, koska siitä ei oltu koskaan äänestetty.

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Tuo ei nyt vaan ole se miten homma toimii. Ministerin ei tarvitse olla edes kansanedustaja.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Juu ei, mutta puolueitahan Suomessa tavallaan äänestetään. Kukaan ei ole antanut ääntään edes sinisen kaltaiselle puolueelle ja sen jäseniä tököttää ministereinä.

Toimituksen poiminnat