Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 3 min 47 s sitten

Ilveksen rynnistys jäi torsoksi – Kärpät nousi sillasta

22.3.2019 22:20

Kärpät aloitti jääkiekon SM-liigan puolivälieräsarjansa odotetusti voitolla. Oulussa pelatun Ilves-sarjan avausottelun yllätys oli, että Ilves johti ensimmäisellä erätauolla 3-1. Lopulta Kärpät voitti Teemu Kivihalmeen jatkoerämaalilla 4-3.

Yhdysvaltojen nuorten ja Suomen miesten maajoukkueessa pelannut Kivihalme oli ottelun avainpelaaja. Toisen erän lopussa hän viimeisteli 2-3 -kavennusmaalin. Nicklas Lasu tasoitti kolmannessa erässä 47 sekuntia ennen loppua Kärppien pelatessa ilman maalivahtia.

Nyt tuli pahaenteinen taantuman merkki: ”Iskee Suomeen vuonna 2020”

22.3.2019 18:17

Yhdysvaltojen eripituisten valtionlainojen korkokäyrä on kääntynyt, eli pitkät korot ovat nyt lyhyitä matalampia.

Globaalin talouskasvun hiipuminen ja osakemarkkinoiden heikko päivä ovat saaneet sijoittajat kahmimaan joukolla Yhdysvaltojen valtion 10-vuotisia joukkovelkakirjoja.

Ministeriltä suorat sanat HS:lle: Hallitus syntyy vasta kesällä – ”Vaalilupaukset pitää vetää vessanpöntöstä alas”

22.3.2019 17:49

Toimitusministeristön elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) ennustaa, että seuraavasta hallituksesta päästään vakavasti neuvottelemaan vasta toukokuun europarlamenttivaalien jälkeen.

Lintilä puhuu tulevien hallitusneuvottelujen vaikeudesta sekä Salon Seudun Sanomille että Helsingin Sanomille. Hän ennakoi alun perin SSS:ssä, että ennen hallitusneuvotteluja viedään läpi EU-vaalit, joita ennen ei tehdä mitään ratkaisuja.

Sipilän hallituksen erikoinen virasto-yhtiö tutkitaan – Perustuslain kantelu ”aiheellinen”

22.3.2019 16:48

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) tutkii, mitkä lainmuutokset tarvitaan Business Finlandin julkisten hallintotehtävien selkeyttämiseksi ja sen varmistamiseksi, että yhtiön tehtävät ovat perustuslain mukaisia. Asiasta kertoo Tekniikka&Talous.

80 työpaikkaa meni Suomelta sivu suun – Outo byrokratialukko tuskastuttaa ihmekunnassa, jonka työttömyysprosentti on 3,2%

22.3.2019 16:09

Närpiöläinen roska-autoja ja rekkaperävaunuja valmistava, kovalla kasvu-uralla oleva NTM on viimeisen neljän vuoden aikana perustanut jopa 80 työpaikkaa Suomen rajojen ulkopuolelle. Periaatteessa ne kaikki olisivat voineet syntyä yhtiön mukaan Närpiöön.

Kaupungissa tuskaillaankin, kuinka byrokratia on estänyt tomaatti- ja kurkkuviljelmille tulleiden työntekijöiden siirtymisen muille aloille.

Paha huoli heräsi: ”Suomalaisten veronmaksajien rahoja ei saa mennä Italian pankkien pelastamiseen”

22.3.2019 14:36

Italian pankkien ja Euroopan pankkiunionin tilanne nousi esiin torstaina EU-vaalitentissä, jossa kohtasi yhdeksän eduskuntapuolueiden johtohahmoa. Huoli on, että yhteisvastuuta yritetään kiireesti lisätä EU:ssa.

Suomi haastaa futiksessa Italian – ainoa Suomen voitto vuodelta 1912

22.3.2019 14:35

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat aloittaa EM-karsintaurakkansa lauantaina. Haaste on heti todella kova, kun Udinessa pelattavassa ottelussa vastaan tulee Italia.

Nelinkertainen maailmanmestari Italia on tietenkin ylivoimainen suosikki. Italian joukkueeseen Suomen joukkueen pelaajista mahtuisi todennäköisesti vain maalivahti Lukas Hradecky.

Italian peli on viime vuosina kuitenkin tökkinyt. Yllättäen Italia karsiutui viime vuoden MM-kisoista, kun Ruotsi oli parempi jatkokarsinnassa.

EM-karsinnoissa Italialla on ennen kaikkea pelissä kunniansa palautus.

”Populistinen Nato-toitotus on todella vastuutonta” – Jukka Tarkka kypsyi totaalisesti puoluejohtajiin

22.3.2019 13:30

Nato-myönteisenä tunnettu historioitsija, valtiotieteiden tohtori Jukka Tarkka arvostelee blogissaan kovin sanoin puoluejohtajien Nato-kantoja.

”On todella vastuutonta, että puolueiden puheenjohtajat vaalikeskustelun kiimassa paukuttelevat kantaansa Suomen Nato-jäsenyyteen asteikolla ei, ei vaiko sittenkin ehkä ei”, Tarkka kirjoittaa.

Kapina Manfred Weberiä vastaan vireillä – ”Valinta olisi tuhoisa Euroopalle”

22.3.2019 13:20

Edistyksellisten, Eurooppa-myönteisten puolueiden tulisi liittoutua estääkseen EPP:n kärkiehdokkaan Manfred Weberin nousu EU-komission johtoon, sanoo Kreikan pääministeri Alexis Tsipras.

Saksalainen konservatiivi Weber voitti EPP:n kärkiehdokaskisassa Alexander Stubbin. Kreikan vasemmistojohtaja Tsipras vastustaa kiivaasti hänen nousuaan EU:n korkeimmaksi johtajaksi.

Ulosotossa kaikkien aikojen suurin perintäpotti – Nyt näkyy ikävä ilmiö: ”Johtuu kulutusluottojen ja pikalainojen yleistymisestä”

22.3.2019 12:31

Ulosoton asiakasmäärät ja perintätulot kasvoivat viime vuonna, kertoo Valtakunnanvoudinvirasto. Perintätulos oli nyt kaikkien aikojen korkein.

Ulosottoon saapui vuonna 2018 noin 3,4 miljoonaa asiaa, mikä on noin 2,5 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Eri velallisia ulosotossa oli vuonna 2018 noin 577 000, missä on lisäystä edellisvuoteen 3,4 prosenttia.

Näkökulma: Jussi Halla-aho epäilee elinkeinoelämän salaliittoa

22.3.2019 11:20

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on onnistunut siinä, missä moni ei olisi uskonut hänen onnistuvan. Hän on saanut perussuomalaisten kannatuksen selvään nousuun puolueen hajaannuskesän 2017 jälkeen.

Hänen kaudelleen osunut ensimmäinen Ylen kannatusmittaus heinäkuussa 2017 näytti perussuomalaisille 8,1 prosentin kannatusta. Tässä kuussa lukema näytti jo 13,3 prosenttia, ja puolue hengitti tuossa kyselyssä vihreiden ja keskustan niskaan.

Teuvo Hakkaraisen sakko koveni 5 440 euroon – Hovioikeus: Työpaikalla väkivaltaa ja seksuaalista ahdistelua

22.3.2019 09:24

Helsingin hovioikeus on tuominnut kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps) 80 päiväsakkoon kansanedustajakollegansa Veeran Ruohon (kok) pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta. Hakkaraisen tuloilla sakkoa kertyy maksettavaksi yhteensä 5 440,00 euroa.

Suomalaisilla selitys Viro-mysteerille: ”Yleinen asenne on, että asiakas on ongelma” – Neuvostoliiton jälki näkyy

22.3.2019 07:57

Virolainen palvelukulttuuri puhuttaa nyt molemmin puolin Suomenlahtea. Virolaisen palvelun tasoa arvellaan yhdeksi syyksi siihen, miksi suomalaisten matkainto Viroon on laimentunut dramaattisesti. Viron tuntevien suomalaisten mukaan Viron palvelukulttuuri ailahtelee liikaa. Virossa ongelmaa ei myönnetä.

Aikaisintaan 12.4.2019 – Nyt tulivat uudet brexit-päivämäärät

22.3.2019 07:43

EU-johtajat sopivat torstaina, että Britannia saa lisäaikaa EU-erolleen. EU antoi Britannialle kaksi vaihtoehtoa kokouksessaan Brysselissä.

Siinä tapauksessa, että Britannian parlamentti hyväksyy erosopimuksen ensi viikolla, EU antaa Britannialle lisäaikaa 22. toukokuuhun saakka eroamisen täytäntöönpanoa varten.

Jos brittiparlamentti hylkää erosopimuksen ensi viikolla, brexit-prosessia jatketaan 12. huhtikuuta saakka. Siinä tapauksessa kaikki vaihtoehdot ovat jälleen auki: ero sopimuksella, ilman sopimusta, pitkä lisäaika tai brexitin peruminen.

Jussi Halla-aho tiukkana sinisille: ”Emme voi olla pelastusvene näille ihmisille”

22.3.2019 07:28

Sinisten listojen kautta ei tulla perussuomalaisten eduskuntaryhmän jäseneksi, jos sinisten oma ryhmä kutistuu eduskuntavaalien jälkeen yhden, kahden henkilön ryhmäksi.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan tilaisuuksia tehokkaaseen katumiseen ja palaamiseen on ollut riittävästi.

”Kun tätä mahdollisuutta ei ole haluttu käyttää, niin emme me voi olla sellainen pelastusvene näille ihmisille, kun he haluavat jatkaa poliittista uraansa.”

Mikko Ilonen lopettaa – tienasi urallaan miljoonia

21.3.2019 23:13

Merkittävä suomalainen urheilu-ura päättyy. Suomen kaikkien aikojen menestynein golf-ammattilainen Mikko Ilonen ilmoitti torstaina lopettaansa uransa.

- Laatuaika vaimoni ja kahden lapsen kanssa on merkinnyt minulle paljon, ja olen ymmärtänyt, etten halua priorisoida muita velvollisuuksia perheeni edelle, Ilonen kertoi tiedotteessaan.

Ilonen pelasi ammattilaisena vuodesta 2001 lähtien.

Pelicans antoi HIFK:lle heti isän kädestä

21.3.2019 22:13

Lahden Pelicans murskasi jääkiekon Liigan puolivälierien avauksessa HIFK:n Lahdessa peräti 6-0. Oliwer Kaski teki kaksi maalia ja Juhamatti Aaltonen syötti kolme.

Ottelu ratkesi jo toisessa erässä. Tilanne toisella erätauolla oli 4-0. HIFK:n esitys oli kaukana puolivälierämenestykseen vaadittavasta tasosta.

Lopussa HIFK turhautui, ja Tommi Santala yritti polvitaklauksella vahingoittaa Mikko Kousaa.

- Vähän meni vapaaottelun puolelle, Pelicans-valmentaja Ville Nieminen totesi viileästi lehdistötilaisuudessa.

EU harkitsee lisäaikaa Britannialle

21.3.2019 20:44

Kauppalehden näkemän päätösluonnoksen mukaan EU-johtajat olisivat antamassa Britannialle brexit-lisäaikaa 22. toukokuuta saakka.

EU-maat eivät halua antaa enempää lisäaikaa, sillä oletuksena on, että Britannia ei aio järjestää EU-vaaleja.

EU-vaalit pidetään EU-maissa 23.-26. toukokuuta välisenä aikana.

Lisäajan saamisen ehtona on, että neuvoteltu erosopimus menee läpi brittiparlamentissa.

EU-johtajat toistavat, että itse erosopimus ei ole neuvoteltavissa uudestaan.

Selvitys paljastaa taksilain hyötyjen jääneen pieniksi – Kansanedustaja: Totaalinen fiasko, jota ei voi perua

21.3.2019 19:23

Taksiuudistuksen hyödyt ovat jääneet vaatimattomiksi niin asiakkaiden kuin taksiyritystenkin näkökulmasta, ilmenee Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin torstaina julkaisemista kysely- ja tutkimustiedoista.

Kokoomuslaiset innostuivat Lauri Lylyn kannanotosta – ”Samoilla linjoilla kuin kokoomus”

21.3.2019 18:37

”Koko julkista palvelujärjestelmää ei tarvitse korjata vaan se, mikä vaatii huoltoa”, kirjoittaa Tampereen demaripormestari Lauri Lyly verkkokirjoituksessaan.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat