Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Ajankohtaista turvallisuuspolitiikasta

Kansallinen turvallisuus alueidenkäytössä otettava välittömästi huomioon....

 

yeskaavoituksessa ja rakentamisessa, vaikka laki tulee voimaan vasta 2020!

 

Nyt on jo käynnissä - sekä lähitulevassa tulossa - paljon kaavoitus- ja rakennushankkeita ympäri Suomen, joita ensi vuonna voimaan astuva laki koskee.

Politiikan tulee perustua järkeen, ei pelkoon

Kun populistinen pelkoretoriikka ohjaa lainsäädäntöä syntyy helposti lakeja, jotka vaikuttavat negatiivisesti lainkuuliaisten kansalaisten elämään ja ruokkivat rikollista toimintaa. Esimerkiksi Uuden-Seelannin moskeijan terrori-iskussa tekijä käytti välineenä haulikkoja ja puoliautomaattisia kivääreitä; ampujan jättämässä manifestissa henkilö kertoi haluavansa iskulla saada aikaan tiukemman aselain Yhdysvaltoihin sekä Uuteen-Seelantiin, ja siten aiheuttaa eripuraa ryhmien välillä. Nyt tunnekuohussa ollaan säätämässä lakeja juuri siten, kuin hän, terroristi, oli suunnitellut.

Järkevää aselakikeskustelua vaikeuttavat sitkeät myytit

Aku Saarelainen kirjoitti Puheenvuoron blogissaan uuden aselain vaikutuksista hänen aseharrastamiseensa, ja ohraisestihan siinä käy. Hän, nuhteeton ja vuosia tarkka-ammuntaa kilpatasolla harrastanut sotilas menettää nyt tuhansien eurojen aseensa valtiolle uuden lain seurauksena, mikä edustaa paitsi huonoa hallintotapaa niin vain puhdasta kettumaisuutta.

Puolustuksesta huolehtiminen on turvallisuustyötä tärkeimmillään

Suomi liittyi jalkaväkimiinat kieltävään Ottawan sopimukseen vuonna 2011. Eduskunta hyväksyi liittymisen äänin 110-47. Liittymistä kritisoitiin kovasti jo aikanaan, sen sijaan esimerkiksi tuolloinen presidenttimme ajoi aktiivisesti Suomen liittymistä sopimukseen. Päätös liittymisestä on tullut kalliiksi ja vaatinut pelotevaikutteen korvaamista hyvin eri tyyppisillä moderneilla ratkaisuilla aina lennokeista hyppy- ja viuhkapanoksiin sekä raketinheitinjärjestelmään.

Supo varoittaa vankilasta vapautuvista terroristeista

Yle uutisoi eilen Supon varoituksista. Jo pelkästään Länsi-Euroopan vankiloista on vapautumassa 200 terroristia. Useiden radikalisoituminen on vain vahvistunut vankilassa. Vankilaolosuhteet myös voivat radikalisoida ne, jotka ennen eivät omanneet terroristisia tendensseja. 

 

Kaksoiskansalaisten syrjintä ei edistä kansallista turvallisuutta

Viimeiset päivät mediassa on kiivaasti keskusteltu valtion turvallisuudesta. Otsikoissa ovat olleet Airiston Helmi, suomalaisten liikemiesten ulkomaansidonnaisuudet sekä Suomen kaksoiskansalaiset. Kahteen ensimmäiseen on todettava, että tapaukset on selvitettävä perinpohjaisesti ja kummankin kohdalla olisi syytä tarkistaa lainsäädännön keinoja puuttua ja pysäyttää vastaavanlainen toiminta. Epäilyttävät maakaupat, rahanpesu sekä kyseenalaiset ulkomaan rahoitukset ovat asioita, joihin todellakin tulisi puuttua turvallisuuden nimissä.

Turvallisuus puheenaiheena; Onko liian myöhäistä ?

Ruotsin taloustilanne on parempi kuin Suomen. Tästä huolimatta Ruotsin turvallisuustilanne ei kääntynyt parempaan. Päinvastoin. Ruotsin suunta on sisäisen turvallisuuden alueella huonontunut viime vuosien aikana voimakkaasti. Ei selkeästi ole osattu varautua tämän päiväisiin ilmiöihin ajoissa.

Euroopan on herättävä uuteen aamuun

Tilanteen arvostelu

 

Helsingin kokousta ennen puhuttiin, että Trump ja Putin sopisivat jotain kamalaa muiden päiden yli. Ei vain ole kovin montaa Eurooppaa koskevaa asiaa, joista he olisivat edes voineet sopia. Toivottavasti Eurooppa ei ole niin huonossa jamassa. Jos on, asialle pitää tehdä jotain.

Mielipiteet ovat mukavia, mutta Sokrates sanoisi, että kun ei tiedetä, mikä on totta ja mikä tarua, pitää laittaa asiat pöydälle ja katsoa, mitä löytyy. Ilman ennakkoasenteita.

Varaudu pahimpaan

Enkä minä rasisti nyt tarkoita rajojen valvontaa.   Tarkoitan yllättävää tulipaloa jonka minäkin voin kohdata.  

Muutin v. 1991 keskelle metsää rintamamiestaloon.  Päätin pitää lompakkoni kortteineen ja passeineen  yhden ja saman uloslähtötakin taskussa, autonavaimetkin,  sekä ukonilman lähestyessä koirallani pannan  johon Hänet on helppo nopeasti kytkeä.  Muuten.  Äkkilähtö voi tavoittaa kerrostalossa asujankin.

Olen varautunut, minä, joka pelkään ainoastaan metsäpaloa ja hammaslääkäriä.

 

Autoverotuksen notkeutta sovellettava myös rajavalvontaan.

Valtiovalta on monesti osoittanut kiitettävää notkeutta muuttaessaan väliaikaikaisia ratkaisuja pysyviksi. Tästä hyvänä esimerkkinä on Autovero, joka astui ensi kerran voimaan vuonna 1958 yhden vuoden väliaikaisena verona. Kun eduskunta silloin hyväksyi lain, se ilmoitti Autoliiton mukaan "edellyttävänsä, että vero on vain tilapäinen ja valtion senhetkisestä poikkeuksellisen kireästä rahatilanteesta johtuva".

Kuten kaikki tiedämme vero jäi kuitenkin pysyväksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä