Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Eläinlääkäripalvelut

Näkökulma: Hyvät, pahat ja rescue-koirat

Koiran adoptoiminen ulkomailta herättää eläinlääkäreissä huolta eikä syyttä – Suomeen ei kiistatta haluta ekinokokkia, rabiesta eikä resistenttejä bakteerikantoja. Toisinaan julkisessa keskustelussa unohtuu kuitenkin, että myös näyttelykoirat ja luonnoneläimet voivat tuoda mukanaan samat riesat, joten rescue-koiran käsitteeseen asetetaan mahdollisesti jo turhan raskaita konnotaatioita. Kritiikkiä herättää myös sääliadoptio, epämääräiset järjestöt, rahastaminen ja liian vaikeat koirat. Miten asiaan tulisi siis suhtautua?

Nousseet eläinlääkärimaksut vaarantavat lemmikkien hyvinvoinnin


Huimasti kohonneet eläinlääkärimaksut ovat viime vuosina herättäneet runsaasti keskustelua lemmikinomistajien keskuudessa. Eläinlääkärimaksut ovat viidessä vuodessa lähes kaksinkertaistuneet Suomessa. Kaikista pahin tilanne on Helsingissä. Yksityiset pieneläinklinikat ovat usein kunnallisia kalliimpia ja Helsingissä kaupungineläinlääkäri ei tarjoa lainkaan eläinlääkäripalveluja. 

Eläimet heitteillä hoitohinnoittelun takia

Olen ollut onnekas, sillä parsonrussellinterrierini Milona sai elää terveen ja hyvinvoivan elämän. Kunnes, ikää tuli hieman yli 10 -vuotta - hänelle alkoi ilmentyä joitakin vaivoja.

Ensimmäinen käyntimme Animagiassa näytti, että sokeriarvot olivat koholla.  Milonalle aloitettiin insuliinihoito pistoksina viime vuoden syyskuussa. Tämä eläinlääkärikäynti maksoi joitakin satasia. Piikitin Milonaa noin kuukauden, mutta oireet eivät kadonneet. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä