Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Haastattelu

Mietteitä kesäloman päätteeksi - podcast

Ystäväni tavoitteena on tehdä tuhat podcastia elämänsä aikana, lupasin olla ensimmäinen haastateltava. Alla mietteitäni siitä miksi maailma makaa kuten se makaa.

Sivuttuja aiheita mm.

IT-ala, tietotyö, yrittäjyys, automaatio, työn tuottavuuden kehitys, verkkoväittely, demokratian ongelmat, talouskriisi, environmentalismi.

->ajastettu embed ei näytä olevan ihan triviaalia puheenvuorossa, laitan kuntoon kun keksin miten, voi olla että joudut manuaalisesti kelaamaan alkuun, pahoittelut siitä.

Haastattelin Lepomäkeä perustilistä ja vähän muustakin

Elina Lepomäki on pyrkimässä Kokoomuksen puheenjohtajaksi ja oli käymässä Rovaniemellä, niin sain haastateltua häntä hieman. Aiheena oli pääasiassa hiertämään jäänyt perustili, jota olin aikaisemmin kritisoinut ja johon Lepomäki hieman vastailikin, mutta mielestäni huonosti. Tällä kertaa vastaukset olivat hyviä, ilman perinteistä poliitikkomaista kiertelyä. Olin varannut useampiakin kysymyksiä, mutta alkoi aika loppumaan, niin vedettiin nuo muut aiheet erittäin nopeasti ja lopetettiin ne lyhyeen.

Venakko Tšetšeniassa ja tšetšeeni Venäjällä

Polina Zherebtsova, 14-vuotias venäläistaustainen tyttö, joka on asunut Tšetšenian pääkaupungissa  Groznissa muukalaisena sekä ”muukalaisten” että ”omien” keskuudessa, pystyy avautumaan ja julkaisemaan otteita omasta päiväkirjastaan vasta 14 vuoden kuluttua. Teinitytön ja nuoren naisen kokemina kahden sodan tapahtumat  muodostavat tarinan ilman politikointia tai analyysia.  Mutta ensimmäisen julkaisun ”omistuskirjoitus” – Nyky-Venäjän hallitukselle omistettu – kuulostaakin  oikeustuomion syytteeltä.

"Miten valtion talous saadaan kuntoon?" - No, minä tiedän kyllä tämän!

Tunnet YLE:n vaalihaastatteluvideoni, josta poiminta otsikossani. Esittelen sinulle nyt vuoden 2015 vaalien parhaan konkreettisen tavan lisätä Suomessa tarjottavan työn ja työllistyneiden määrää. Tämä korvaa myös SOTEn suurilta osin. Esitys parantaa palveluita ja alueiden tasa-arvoa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä