Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Hedman Partners

Hedman Partners pelottelee uudella kirjemuotoilulla ja prosessiosoitteella

Kiristyskirjebisneksestä tuttu Hedman Partners -kollektiivi on muuttanut kirjeidensä muotoiluja. Parin kuukauden ajan ihmiset ovat saaneet kirjeitä, joissa väitetään kiristyksen kohteen "asian etenevän jatkotoimiin". Uutena ja ihmisiä pelottaneena muotoiluna kirjeestä löytyy tekstipätkä, jossa kerrotaan pyynnöstä toimittaa puolustusasianajajan yhteystiedot jatkotoimenpiteiden prosessiosoitteeksi. Kokonaisuudessaan kappale kuuluu seuraavasti:

Kiristyskirjeet, osa kolme: Hedman Partners ja Mustat Purjeet

Kirjoitin aiemmin kokemuksistani Adultian kanssa, tänään minua lähestyttiin Hedman Partnersin toimesta, olen heidän mukaansa jakanut Black Sails -nimisen sarjan 1. tuotantokautta päivämäärällä 06.04.2016 kello 17:55:14, lyhyellä googlauksella selviää että noin suunnilleen yksitoista kymmenestä Hedmanilta kirjeen saaneesta on jakanut samaa sarjaa, tiedän varmaksi että IP ei ole kuulunut minulle ja olen sen heille ilmoittanut, Soneralta lupasivat selvittää asiaa heidän päästään.

Hedman Partnersin Kiristyskirjeet: Tekninen Analyysi

Hedman Partners on ilmeisesti lähettänyt jälleen kerran kiristyskirjeitä ihmisille joiden väitetään jakaneen tekijänoikeuksien alaista materiaalia luvatta. Tiedot perustuvat ilmeisesti IP-osoitteisiin. Tässä vaiheessa on herännyt pari kysymystä ainakin itselleni: miten kyseiset teletunnistetiedot on hankittu ja voiko niihin luottaa? 

Tekijänoikeus on kulttuurillinen aivovaurio

Sarjakuva- ja animaatiotaiteilija Nina Paley kertoo tuoreessa TEDx-talkissa miten tekijänoikeuden ikeestä voi vapautua. Prosessi on oikeastaan aika helppo: jätetään se vain huomiotta.

Paley vertaa tekijänoikeutta kulttuurilliseen aivovaurioon. Siinä missä päähän kohdistunut isku tuhoaa neuroneita ja sitä kautta ajattelukykyä ja tietoisuutta, niin tekijänoikeus tuhoaa mahdollisuuksia tuottaa taidetta, mikä puolestaan näivettää kulttuuria. Tekijänoikeus on sensurointikeino, joka pysättää ihmiselle luontaisen ajatusten vaihdon.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä