Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Järkeä tekijänoikeuslakiin

Piraatti ei ole rosvo!

Olen viime aikoina joutunut useita kertoja vastaamaan varsin syyttävään sävyyn esitettyyn kysymykseen: Miksi Piraatit haluavat viedä leivän taiteilijoiden ja artistien suusta? Edelleenkin historian hämäristä nousevista syistä Piraattien ajama tekijänoikeuslakien korjaamiseen ja parantamiseen tähtäävä asia käännetään ihmisten mielissä toisen elannon varastamiseksi. Sitä emme tietenkään missään nimessä halua!

Järkeä tekijänoikeuslakiin, miten kävi?

Reilu vuosi sitten oli Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloitteen eduskuntakäsittely. Aloitteen allekirjoitti yli 50 000 kansalaista ja sen käsittelyä odotettiin innolla. Tarkoitus oli kumota monta turhan innokkaasti säädettyä kyttäyslakia. Ehkä kohta ei poliisin resursseja tuhlattaisi pikkutyttöjen tietokoneiden takavarikointiin.

Järkeä tekijänoikeuslakiin - muutosehdotus

Järkeä tekijänoikeuslakiin –kansalaisaloite oli kunnianhimoinen projekti tuoda etujärjestöjen kyllästämään kenttään myös käyttäjä- ja kuluttajanäkökulmaa. Nimensä mukaisesti aloite perää tekijänoikeuslainsäädäntöön järkeä tai ehkä vielä selvemmin sanottuna, maalaisjärkeä. 

 

Tekijänoikeuslainsäädäntöä uudistetaan edelleen suljettujen ovien takana

 

HS raportoi yli vuosi sitten (5.5.2013), kuinka tekijänoikeuksia koskevan lainsäädännön valmistelussa kuullaan lähes yksinomaan tiukempaa sääntelyä ajavia lobbareita. Toimintamalli on nähtävästi yhä voimissaan.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä