Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Looginen ajattelu

Kuinka viihde vaikuttaa?

Jokainen tuntee jonkun, joka viljelee tv-ohjelmien lausahduksia satunnaisilta tuntuviin asiayhteyksiin. Jotta lausahduksen kuuntelija edes voisi ymmärtää mitä nyt tarkoitetaan, jos lausahdus edes on muuta kuin pilkkua vastaava asia, pitäisi tietysti olla joskus katsonut kyseinen pätkä ohjelmasta ja vielä muistaa samainen pätkä juuri tuolla hetkellä. Jos muistaminen ja yhteinen yhteisymmärryshetki tapahtuu, niin se lisää ihmisten yhteisöllisyyden tunnetta. 

Tai se, että nyökkäilee vain, vaikkei sanoista ymmärrä mitään.

Auringon kokonaissäteilyn voimakkuus

NASA:n tutkimukset vuodelta 2003 osoittavat auringon kokonaissäteilyn osalta kasvavaa voimakkuutta pitemmältä ajalta. ”Auringon kokonaissäteilyn voimakkuuden (TSI) osalta auringon syklien 21- 23 aurinkominimien välillä (1978 lähtien) tarkka ja pitkän aikavälin aineisto siis osoittaa merkittävää positiivista trendiä (0,05 prosenttia vuosikymmenessä). Tämä merkittävä havainto saattaa auttaa ilmastotutkijoita erottamaan auringon ja ihmisen vaikutuksen ilmastoon.”

Mikä on loogista ja järkevää?

Ihminen saa idean ja keksii jonkun apulaitteen jollekin käytännölliselle tarpeelle, olipa se vaikkapa lumikengät, liikkua syvässä lumihangessa.  Apulaite antaa tarkoituksellista tehoa liikkua nopeammin vaikeassa ympäristössä.

Sukset myös antavat vauhtia menolle, hiihtäjä itse tietää miten suksien pohjan pinta tilanne vaikuttaa vauhtiin ja voima varoihin. Miten saa lisää vauhtia suksilla liikkumiseen?  Poistamalla menon ja jarrutuksen ristiriidat, siis jarrutus pois suksien kitkapinta pohjasta.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä