Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Maakunta-sote -uudistus

Jos sote kaatuu, kriisi olisi syvä...


Suomen sisäpolitiikka on äkkiä ja yllättäen ajautunut tilanteeseen, jonka seuraukset pahimmillaan uhkaavat kansakunnan yhtenäisyyttä.

Kokoomuksen puheenjohtajan Petterin Orpon polvet notkautti trauman asteelle yksittäisen kansanedustajan Elina Lepomäen ulostulo SOTE-hankkeen kyseenalaistuksella.

Lepomäki oli ulostulolleen selkänojan varmistanut ja se selkänoja on tehnyt kokoomukselle todella kipeää. Mitä sitten, jos tämä myöhäinen, valmisteluvaiheen loppumetreillä tapahtunut polvitaipeeseen potkaisu johtaa ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin?

Pohdiskelua maakunta-sote -uudistuksen taustasta ja nykytilasta

Kirjahyllyä siivotessa sekä työssäni käyttämiä papereita, kirjoja ja oppaita selatessa kuntien palvelujen kehittäminen sai perspektiiviä. Innostuin tutkimaan kymmenisen vuotta sitten alkaneen "leveämpien hartioiden etsimisen" vaiheita. Tie kuntarakenneuudistuksen ensi vaiheista, Paras-hankkeesta nykyiseen maakunta-sote -uudistukseen on ollut mutkikas. Eri hallituspohjilla on yritetty löytää ratkaisua, mutta vieläkään ei olla maalissa. Lisää voi lukea blogistani:

http://www.seijamuurinen.net/paras-hankkeesta-maakunta-sote-uudistukseen...

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä