Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Opintotuen rajaaminen

Opiskelijoiden lyöminen pitäisi lopettaa - Perustuloa sen sijaan

Kun olin itse korkeakouluopiskelija vuosituhannen ensimmäisellä vuosikymmenellä, koin opintotukijärjestelmän typeränä - tuet juoksivat jos sai riittävän opintoviikkomäärän suoritettua, ja liiallisesta työnteosta rankaistiin tukia leikkaamalla.

Näin opiskelusta tuli tasapainoilua sopivan opinto- & työntekomäärän kanssa, välillä tuli opiskeltua kursseja joista ei välttämättä hyötyä ollut, ja toisaalta työkeikkoja jäi tekemättä koska ansiot olivat jo tapissa.

Opiskelijoiden tukeminen?

Näin vaalien alla on puhuttu paljon koulutuspaikkojen säilyttämisestä ja opiskelijoiden tukemisesta. Kukaan ei ole vielä tarjonnut vastausta kyseiseen ongelmaan. Miten opiskelijoita aiotaan tukea tai koulutuspaikkoja säilyttää?

Huithapeleille rahoitus toiseen, kunnolliseen korkeakoulututkintoon

Tämä on tätä kukkahattujen hienostelua. Kaikki korkeakoulututkinnot ovat muka yhtä hyviä. Kansanrunouden tutkija tai teatteritieteen maisteri on yhtä hyvä kuin tappainsinööri tai ekononomi. Näin oikeamieliset akateemiset kukkahatut ajattelevat. Kaikkihan me tiedämme, että eivät asian näin ole.

Avoin kirje SDP:n kansanedustajille

Eduskunta teki eilen 10.3. Suomen koulutuspolitiikan historian typerimmän päätöksen. Eduskunta päätti tänään äänin 95-91 jättää toista samantasoista tutkintoa opiskelevat vaille opintotukea. Päätös on täysin käsittämätön ja on elintärkeää, että se kumotaan 13.3. järjestettävässä ratkaisevassa äänestyksessä. Tällä avoimella kirjeellä vetoan ennen kaikkea Suomen sosialidemokraattisen puolueen kansanedustajiin, jotta he muuttaisivat kantansa ennen kyseistä äänestystä.

Opintotuen rajaaminen rajaa urapolkuja

Järkyttäviä uutisia on kantautunut eduskunnasta tänään.

Hallitus on esittänyt, ettei uuteen korkeakoulututkintoon myönnetä enää euroakaan opintotukea, jos henkilö on suorittanut jo samantasoisen tutkinnon. Eduskunta hyväksyi hallituksen esityksen täpärästi tänään ensimmäisessä eduskuntakäsittelyssä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä