Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Perinteinen valemedia

Ylen säälittävää työtä

Yle on varmuudella ylpeä toimituksensa roskamediatasosta. Näin voi päätellä Ylen ja erään sen toimittajan työskentelystä ns. Puolustusvoimien kaksoiskansalaisuusjutussa.

Ääliöjournalismi ja punavihertotalitarismi

Jos olen oikein ymmärtänyt, mielipiteenvapaus kuuluu demokraattiseen yhteiskuntaan. Suomalaiseen järjestelmään ollaan ääliöjournalismin ja punaviherpellervojen voimin ajamassa ajatusrikoksiin perustuvaa yhteiskuntaa. Rikollinen ajattelu ei enää riitä agendaksi, vaan nyt yritetään saada myös vanhat mielipiteet rikosten piiriin.

Kun juttuja valikoidaan

Kun laaturoskalehdet tekevät juttujaan, on syytä kysyä, kuinka tasapuolisesti juttuja julkaistaan. Kun roskalehdet hiljattain julkaisivat tiettyjen kansanedustajien tuoreista rikostuomioista, jotain taisi unohtua.

 

Määritteet "hiljattain saatu"  ja "tuore" kuuluvat roskalehtimediaan mutta mennään niillä.

Samaa roskalehtilogiikkaa noudattaen olisi vuosilta 2012 eteenpäin pitänyt tuoda julki muutama muukin tuore juttu:

Kun kaikki kelpaa julkaistavaksi, Ilta-Sanomat

Laaturoskajulkaisu Ilta-Sanomat julkaisi tänään kirjoituksen, jonka mukaan viidellä eduskuntaan nousseella persulla on tuore rikostuomio taustallaan. Mielenkiintoista oli toimittajan käsittämä määre "tuoreesta".

Toimittaja Mikko Marttinen väitti muun muassa, että Halla-aholla olisi hiljattain saatu tuore sakkotuomio. Jutusta käy ilmi että Halla-ahon sakkotuomio oli annettu 7 vuotta sitten, ja teostakin oli kulunut aikaa 11 vuotta. Onneksi olkoon Marttinen. Olet varmasti ylpeä ammattitaidostasi. Annoitko jutun etukäteen tarkastettavaksi esimiehellesi? 

Iltalehden pääkirjoitus roskamediatasoa

Harvoin näkee pääkirjoitustasolla yhtä typerää kirjoitusta kuin päivän Iltalehdessä. Toimittajalle näytti olleen vaikea niellä kollegan saama kunnianloukkaustuomio, joten yksi vuoden media-aivopieruista piti päästää julkisesti näytille.

Totuuksien taistelua – laatumedia haluaa yksinoikeuden

”Totuutta [1 absoluuttisena ilmiönä ei ole olemassa” -fil. Totuus on subjektiivinen ja hetkellinen tieto jostain sellaisesta, jonka uskotaan olevan perusteltua, määritettyä, todistettua tai muutoin hyväksyttyä informaatiovirtaa – ajassa. Voisimme sanoa totuuden olevan absoluuttinen, jos saisimme ajan virran pysähtymään.

 

Trumpmedia käy sotaa perinnemediaa vastaan

US-presidentti Donald Trump on tullut tunnetuksi kansalaismedian suorakanavaisena prototyyppinä, julkistellen herkästi ja nopeasti (joskus ehkä ajattelematta syvällisemmin) omia suoratwiittejään asiasta jos toisesta, mitkä kaihertavat Valkoisen talon isäntää, näin syntyi trumpmedia [1 ---

Facebook – riitelyn ja vastakkainasettelun keskipiste!

Ei olisi Mark Zuckerberg voinut arvata ihmetellessään toistakymmentä vuotta sitten olematonta biletyssisällysluettelon puutetta yliopistossaan, että nyt vuonna 2018 hänen ideoima, tai jonkun toisen – [vrt.

Median vastuu

Journalismi on nykyään mätää, se näkyi Helsinginsanomien Nyt-liitteen ala-arvoisessa kuvassa Trumpin vertauksesta sikaan. Tästä voi hyvinkin nousta kansainvälinen kohu ja puutuimpa asiaan tekemällä JSN:n ilmoituksen. On vaarallista lähteä kyseiselle herjauslinjalle, isojen kanssa kun ei ole hyvä lähteä hippasille. Toimia tämä jo aiheutti, Räsänen otti kantaa ja lähetinpä hänen kauttaan Sipilälle postia.Jossain nytkähti ja kuva oli vaihdettu Putinia pilkkaavaksi Klonkun kuvaksi.Onko tämä vastuullista uutisointia?

Missä on pääosa valemediasta todellisuudessa

On pitkään kirjoitettu median luotettavuudesta. Feikkimedian luullaan olevan jotain MV-lehden kaltaista ääritoimintaa. Mutta tämä luulo on täysin väärä. Varsinkin ajatellen feikkimedian todellista laajuutta ja lukijakuntaa.

Kaikki mediat, joilla on oma toimitus ja toimituspolitiikka, syyllistyy feikkiuutisointiin päivittäin. Miksi?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä