Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Politiikan argumentointi

Menisitkö töihin firmaan, jossa irtisanomista on sujuvoitettu?

Irtisanomissuojan heikentäminen on tyypillistä osaoptimointia, joka on tuottamassa yhteiskunnalle ja pienille yrityksille ison laskun. Hallitus on kuitenkin ilmoittanut härkäpäisesti jatkavansa tiellään kuuntelematta asiantuntijoiden argumentteja. Tai siis kuuntelee kyllä mutta ei kuule.

Lakiesitys on jakamassa yritykset kolmeen kastiin, joiden toimintaedellytykset ovat erilaiset. Irtisanomissuojan helpottaminen koskisi alle 10 hengen yrityksiä. Ylittäessään tämän rajan kasvuyritykseen sovellettaisiin tiukempia irtisanomismääräyksiä.

Urkintalain ajajien huonot argumentit

Tässä tekstissä kumoan yleisiä argumentteja urkintalain puolesta. Tiedustelun kohdistaminen ja valvonnasta puhuminen ovat todennäköisesti puhdasta hämäystä. Kumpikaan ei oikein toimi, mutta siitä ei mielellään hiiskuta.

 

Meille kerrotaan, että meillä ei ole resursseja massavalvontaan.

Kukaan ei tietenkään tule lukemaan kaikkia viestejä, se on selvä.

Todennäköisesti kuitenkin tietokone tulee käymään ne läpi ja käsittelemään niitä hakujen mukaan. Tämä on edelleen massavalvontaa, vaikka tätä väitettäisiinkin "kohdistukseksi".

Kristillisten uusi puheenjohtaja ja argumentoinnin selkeys

Kristillisten vanha puheenjohtaja väistyi, jo oli aikakin, ja uusi puheenjohtaja astui remmiin, odotetusti se oli Sari Assayah.  

Olen aina ihaillut sitä miten selkeästi kristillisten entinen puheenjohtaja, Päivi Räsänen, kommunikoi ja miten selkeitä hänen ajatuksensa ovat kaikista muista asioista paitsi kristillisistä asioista, missä hän oli ja ilmeisesti on edelleen  poterossa, kuten kristillisiä arvoja  puolustavan puolueen puheenjohtajan kuuluu olla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä