Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Rahareformi

Kansakunnat rahan panttivankeina

 

 

 

 

Rahakysymykset pompsahtavat esille täällä Usarissakin aina silloin tällöin. Olen nyt selvittänyt n. puolitoistavuotta näitä "raha-asioita" ja julkaisen ohessa tämänhetkiset tulokseni:

 

Lyhyesti

 

Riksbanken suunnittelee keskuspankkitilien avaamista kansalaisille

 

Miltä tuntuisi sellainen ajatus, että kaikilla kansalaisilla olisi talletustili, jolla olisi rajaton talletussuoja, maksutapahtumat olisivat reaaliaikaisia 24/7 ja tili olisi täysin suojassa mahdollisilta pankkikriiseiltä ja pankkijärjestelmien häiriöiltä?

Arvatenkin erittäin hyvältä. 

Ja juuri sellaista Ruotsin keskuspankki, Riksbanken, onkin suunnittelemassa eli kaikille kansalaisille mahdollisesti tarjottavia ns. keskuspankkitilejä, joilla on juuri em. ominaisuudet.


 

Tilirahan muuttaminen keskuspankkirahaksi

 

“It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.”

— Henry Ford

 

Tärkein kansalaisaloite ikinä!

Miksi valtion täytyy velkaantua yksityisille pankeille, kun se voisi luoda rahansa itse? Ei tarvitsekaan! Muutetaan systeemiä! Aiheesta on nyt vireillä kaikkien aikojen tärkein kansalaisaloite:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2211

Joko tämä toteutetaan tai eletään loputtomassa velkaorjuudessa.

 

Korkokuluista aikaisemmassa blogissani:

http://jaakkoimpola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/196027-ei-leikkauksille

 

Miksi maksaa tyhjästä? Vain hölmöläinen maksaa tyhjästä.

Islanti laitetaan takaisin ruotuun

Islannissa kuohuaa jo toista kertaa lyhyen ajan sisällä, kun maan presidenttipuolison perheen veroparatiisiyhtiö paljastui viime viikolla. Tilanne oli erittäin kiusallinen, koska presidentti Ólafur Ragnar Grímsson oli vain hieman aikaisemmin kieltänyt mahdollisuuden veroparatiisikytköksiin amerikkalaiskanava CNN:n haastattelussa. Hyvin pian haastattelun jälkeen paikallislehdet saivat tuntemattomaksi jääneestä lähteestä käsiinsä asiakirjoja, jotka osoittivat presidentin valehdelleen suorassa lähetyksessä.

Paikallisrahat ja evolutiivinen rahareformi

Nykyinen luontiprosessinsa vuoksi velkaluontoinen raha ei tee hyvää paikallisen tason talouksille, pienille toimijoille ja tavallisille ihmisille. Tähän on julkisesti esimerkiksi Sveitsissä ja Islannissa tarjottu ratkaisuksi rahareformia, jota myös Suomessa on jo vuosia ajanut Suomen Talousdemokratia Ry. Kannatan rahareformia itsekin, mutta mieleeni heräsi ajatus siitä, voisiko sellaisen saada aikaan muutoinkin kuin suoraan virallista rahayksikköämme ja sen ominaisuuksia muuttamalla.

Silakat haaveilevat ilmaisista kampaviinereistä

Rasti seinään, olen jostain samaa mieltä Voima-lehden kanssa: Rahanluonti siirtymässä Islannissa pankeilta valtiolle

Idea on hyvä - luonnollisesti siksi että olen itsekin kirjoittanut täällä ja täällä.

Amos:

Tiedätkö, miten raha syntyy?

Raha sellaisenaan on meille niin itsestäänselvä käsite, ettei sitä tule juuri kyseenalaistaneeksi jokapäiväisessä elämässä. Kuitenkin, pienelle kyseenalaistamiselle voisi olla suurta kysyntää nyt, kun tuloerot jatkavat väjäämätöntä kasvuaan ja kansantalous sakkaa. Käsittelemäni epäkohta on toki pyritty tuomaan julkisuuteen jo moneen kertaan tätä kirjottaessani, mutta silti se loistaa poliittisessa keskustelussa poissaolollaan.

Ei leikkauksille!


Leikkauslistoja, veronkorotuksia, velkaantumista ja rakennemuutoksia tullaan näkemaan tasan niin kauan, kun joudumme lainaamaan kaikki käytössä olevat rahamme yksityisiltä pankeilta.

Suomen valtio maksaa korkokuluina 1.7 miljardia vuodessa yksityisille pankeille. Vaalikauden aikana tästä kertyy 6.8 miljardia! Ongelma selvitetty! Jos valtio loisi rahan tämä kuluerä poistuisi ja kääntyisi tuloksi! Siirrytään omaan valuuttaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä