Tykkään teknologiasta, kulttuurista, nörtteilystä ja rationaalisesta keskustelusta. Soitan harppua ja kehitän pelejä. Siis suomalainen luovien alojen ihminen. ;)
Viime päivät Facebookissa on nähty kohua, närkästystä ja ilmaisunvapauden rajoittamista. Kuvataiteilija Sira Moksi onnistui yhdellä kuvalla siinä, missä lukuisat Facebook-käyttäjät eivät ole onnistuneet yhdessä useiden vuosien aikana.
Juha Sipilä nosti panoksia ja totesi, että jos sote- ja maakuntauudistus kaatuvat, edessä on uudet vaalit. Niin olisi itse asiassa syytäkin tehdä. Nykyhallituksen linjan vastustaminen on oma lukunsa, mutta kyse on myös demokratiasta. Sote- ja maakuntauudistus ovat ratkaisuja, jotka ovat tosiasiallisesti perumattomia. Pääministeri Juha Sipilän hallitus on osoittanut jo lukuisia kertoja, kuinka huonoa lakien valmistelu on.
Altian myynti pörssilistautumisen kautta on kummallinen idea. Sipilän hallitukselta se on normaalia, sillä osaavaa ja pitkäjänteistä politiikkaa se ei ole tehnyt.
Tänään maassamme aiheuttaa pientä häslinkiä ja suurta kalabaliikkia mielenilmaus ja siihen kytkeytyvä lakko. En itse ole lakkoilun ystävä suomalaisessa kontekstissa, sillä pienen ikäni mitä olen seurannut menoa täällä, niin ammattiyhdistysliikkeiden toiminnan johtotähtenä tuntuu pääosin olleen juuri sillä hetkellä töissä olevien lyhyen tähtäimen välittömän edun ajaminen. Yhteiskunnan etu, tulevaisuudessa alalle valmistuvat opiskelijat työttömistä puhumattakaan eivät ole olleet tärkeitä sen enempää kuin se oksa, millä on istuttu.
YLE:n kyselyn tulokset ovat kylmää kyytiä hallituksen kyykytyspolitiikalle. Tukeva enemmistö suomalaisista vastustaa aktiivimallia ja kaikkein eniten sitä kannattavat sellaiset ihmiset, jotka eivät edes koko mallia tunne. Aktiivimallin paremmin tuntevien osalta vastustun on noin kolme neljäsosaa.
Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan (sin) toiminta joulukuussa hyväksytyn lähinnä työttömyydestä rankaisemiseen tähtäävän ns. aktiivimallin osalta on ollut hämmästyttävän ylimielistä. Toki mahdollinen selitys on myös se, ettei hän vain osaa asiaansa ja kykene selittämään, mitä hallitus onkaan tekemässä, mutta oli kuinka tahansa, ei tällainen toiminta ole millään tavalla soveliasta demokraattiselle sivistysvaltiolle.
Sipilän hallitusohjelmassa on luvattu nostaa työllisyysprosentti 72:een. Hienoinen ongelma on siinä, ettei todellisessa maailmassa ole tarjolla työpaikkoja. Niinpä pitää ottaa avuksi työllisyys- ja tilastointikikkailu. Sillä tavalla ei oikeasti työpaikkojen määrä kasva yhtään, mutta asiat saadaan keinotekoisesti näyttämään huomattavasti paremmilta kuin ne oikeasti ovat. Ja sehän on hallituspuolueille pääasia eduskuntavaalien lähestyessä.
Hallitus on syvässä kriisissä sen osoittaa jo kannatusluvut.Keskusta syöksynyt Sipilän mukana 14% tuntumaan eikä muillakaan hyvin mene.Siniset hajoittajat lienevät nyt jopa lähellä nollaa, mutta ei kait nyt kukaan hillotolppapaikastaan suosiolla luovu.
Ennen tutkijan työtä toimin pastorina seurakunnassa. Siinä sai kohdata inhimillisen elämän koko kirjoon. Oli kasteiden iloa, rippileirin nuorta riemua ja häiden onnea.
Oli myös ikävämpiä asioita. Eräiden hautajaisten muistosanojen aikana jotkut omaiset kiistelivät maisesta mammonasta ja siitä ketä edesmennyt oli arvostanut eniten. Pihalla tupakoivat omaiset kiistelivät, riitelivät ja tuhlasivat sanoja asiaan, joka oli jo mennyt. Ihmisestä, joka oli juuri haudattu.
En tiedä kenen hullun päähänpisto se Sipilän avoin kutsu mailman elintasopakolaisille oikein oli. Jonkun on täytynyt kuiskutella korvaan, että mieti kuinka hyvältä se näyttää kansalaisten silmissä. Näytät varmasti jeesuksesta seuraavalta, kun olet niin hyväntahtoinen ja antelias, ja kuinka mailmalla muut pääministerit ja presidentit ihailisivat sinua aina ja ikänkaikkisesti.
Tykkään teknologiasta, kulttuurista, nörtteilystä ja rationaalisesta keskustelusta. Soitan harppua ja kehitän pelejä. Siis suomalainen luovien alojen ihminen. ;)