Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Sipilän hallitus

Sipilän hallitus ajoi kunnat ahdinkoon

Monesta asiasta on tullut Juha Sipilän hallitusta morkattua, ja aina vain tulee lisää sanomista. Viimeisimpänä on kuntien talouksista julkaistut tiedot , joiden mukaan kaksi kolmannesta kunnista teki viime vuonna negatiivisen tuloksen. Vaalikauden alkupuolella, kun vielä mentiin entisellä sapluunalla tilanne oli vielä jotenkin hallinnassa, mutta Sipilän hallituksen päätösten alkaessa vaikuttaa tuli vaalikauden viimeisestä vuodesta kunnille todella vaikea.

Riittääkö työllisyysasteen nosto 75 %:iin seuraavan hallituksen tavoitteeksi?

Työllisyysaste – ”kaiken avain on 75 % taso”

*

Motto:

Hallituksen keskeinen tavoite täyttyi, kun työllisyysaste nousi 72 prosenttiin – Pääministeri Sipilä: ”Keveiden tuuletusten paikka” ”

Helsingin Sanomat, 21.12.2018;  https://www.hs.fi/talous/art-2000005942836.html

Soten konnat ja sankarit

Suurin ansio tai syy Sipilän hallituksen sote-esityksen kaatamisesta on seuraavilla henkilöillä: 

1. Elina "Aivo" Lepomäki (kok.)

Elina Lepomäki on fiksu, osaava ja kokoomuksessa suurta arvostusta nauttiva nainen. Hänet tunnetaan erityisesti talousosaajana, ja kun asioiden perusteleminen talouden näkökulmasta on kokoomuksessa aina korkealla sijalla, Lepomäen sote-kriittisyys ja lupaus äänestää sitä vastaan sai paljon seuraajia - myös kokoomuksen ulkopuolelta. Pelottavan pätevä vastustaja kenelle vain - ja toisaalta arvokas kumppani samanmielisille.

Sipilän sote-sotkun loppufarssi

Tänään oli neljän vuoden kansanedustajaurani yksi erikoisimmista ja mieleenpainuvimmista päivistä, kun pääministeri Juha Sipilä pyysi hallituksensa eroa samalla kun tunnusti ensimmäistä kertaa julkisuudessa, että hallituksen sote-uudistus kaatui.

Mitä Sipilän soten jälkeen?

Sipilän hallituksen sote-palveluiden markkinaehtoistamiseen tähdännyt sote-uudistus kaatui tänään. Lähes kaikkien asiantuntijoiden kritisoima malli meni nurin oman mahdottomuutensa vuoksi. Poliittisten lehmänkauppojen takia tehty diili kaatui pitkälti myös perustuslaillisten ongelmien ja kohtuuttomaksi osoittautuneen kiireen vuoksi. Kaikkien aikojen suurinta suomalaisen palveluiden ja hallinnon uudistamista ei olisi alun perinkään saanut juntata lävitse äärimmäisen kapealla poliittisella enemmistöllä. Lopulta osoittautui mahdottomaksi tunkea neliötä ympyrän muotoiseen koloon.

Hallituksen matka katkesi. Syystäkin.

Sote kaatui, koska sen motiivit olivat väärät. Sosiaali- ja terveydenalan jättiuudistusta alettiin rakentaa suuryritysten etua ja poliittista valtaa hamuten. Lisäksi kun parlamentaarinen valmistelu puuttui, ei oppositiosta löytynyt ymmärrystä Sipilän ja Orvon ylimielisyyteen senkään verran.

Juha Sipilän hallituksen taival sai surkean lopun

Jättimäisen sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen kaatuminen on johtanut dramaattisen lopputulokseen: Juha Sipilän (kesk) hallitus on pyytänyt tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä eroa ja saanut sen.

LUE LISÄÄ: Nyt se tapahtui: Juha Sipilän hallitus on eronnut

Sote-uudistus yhdistettynä maakuntauudistukseen oli Sipilän keskusta-oikeistolaisen hallituksen kunnianhimoisin hanke. Sitä vatvottiin koko vaalikausi.

HALLITUS AJAA JÄÄRÄPÄISESTI SOTEA, VAIKKA RISKIT OVAT TODELLA SUURET

HALLITUS AJAA JÄÄRÄPÄISESTI SOTEA, VAIKKA RISKIT OVAT TODELLA SUURET

 

Sosiaali- ja terveysuudistuksen EU-hyväksynnässä ei ole oikotietä, eikä Suomen hallitus siitä päätä – Se on komission päätösvallassa. Näin ovat sanoneet asiantuntijatkin, mutta Sipilän hallitus ei halua myöntää tosiasioita. Jos hallitus haluaa välttyä EU:n mahdollisilta SOTEn rankaisutoimilta, sen on kysyttävä EU-komissiolta, hyväksyykö se ko. uudistuksen valinnanvapauden valtiontuellisen luonteen. Eli Suomen hallitus ei voi itse päättää EU-hyväksynnän menettelytavasta.

Tapaus Anne Berner: Sipilän hallitukselle kävi nolosti

Tieto liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) siirtymisestä ruotsalaispankki SEB:n hallitukseenon herättänyt kysymyksen siitä, pitääkö Juha Sipilän (kesk) hallituksen liikenne- ja viestintäministeri nyt vaihtaa hallituskauden viime metreillä.

Lopetetaan hyssyttely ja turvataan Suomen lapset!

Suru ja murhe suomalaisten lapsien takia

Oulun tapahtumat ovat pysäyttäneet jokaisen suomalaisen, jolla on myötätuntoa ja oman kulttuurimme oikeuskoodisto. Oulun uhrit, perheet, omaiset ja ystävät ovat varmasti jokaisen rukouksissa ja ajatuksissa. Sitä surun ja pahanolon määrää on vaikea edes ajatella.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä