Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Suhmurointi

Suhmurointia kotimaiseen tyyliin

Päivän uutistarjonnasta erottuu hienosti pari tutkinnassa olevaa tapausta, joissa varsin korkeaa kansan luottamusta nauttivat tahot ovat syytettyinä väärinkäytöksistä. On poliisin ylintä johtoa ja valtakunnansyyttäjää. Tahoja joiden asemassa olisi syytä noudattaa hyvää hallintotapaa ja lain kirjainta viimeiseen saakka.

Case #1

Guggenheimzombin paluu osa 666.

Vuodesta 2011 tätä on vatuloitu. On selvitetty, on äänestetty, on vastustettu jyrkästi mutta niin vaan tämä zombi jatkaa laahustamistaan kohti mehevää makupalaa joka on Helsinkiläisen veronmaksajan kukkaro. Guggenheimia on vatuloitu jo niin pitkään että se alkaa olemaan poliittisen satiirin ns.

Ydinvoimasuhmurointi jatkuu

Eipäs ole aikaakaan kun eduskunnassa tietyt tahot ajoivat fennovoiman hanketta kuin käärmettä pystyyn. Tämä diili meidän oli pakko saada. Edes Migrit Solarna Energija sekoilu ei heikentänyt luottoa tähän mahti hankkeeseen.

Muistutetaan nyt tässä että hankkeessa on osakkaana melkoinen liuta kunnallisia energiayhtiöitä.

Eipä ole saatu edes hikikarpaloita otsalta pyyhittyä edellisestä depatista, niin jo on Titan-2 -yhtiöllä maksurästejä ja projektinjohto sopimuksestakin on uupelo.

Poliittista suhmurointia á la Olli Rehn

"Uuteen venäläiseen ydinvoimaan tehtävä, taloudellisesti epävarma ja poliittisesti rujo investointi tulee myös syrjäyttämään vuosikausiksi tarpeelliset investoinnit uusiutuvaan, vihreään energiaan".

"uusi ja vakava energia- ja teollisuuspoliittinen pohjakosketus".

"Tätä menoa Suomesta uhkaa tulla epäonnistuneiden ydinvoimahankkeiden ulkomuseo, joka samalla putoaa kelkasta vihreän talouden kehittämisen saralla".

Kirjoitti Olli Rehn syyskuussa 2014

Politiikka on rikki, näin se korjataan.

Poliittinen järjestelmämme, vaikka onkin monella tavalla parempi kuin monessa muussa paikassa, on myös monella tavalla ongelmallinen. Se onkin syytä tuoda nykyaikaan.

Samat puolueet vuorottelevat hallituksessa ajatellen ettei vallasta ikinä tarvitse luopua. Se joka valehtelee vaaleissa parhaiten, saa suurimman vaalivoiton ja sitten hallitusneuvotteluissa suljettujen ovien takana unohdetaan kaikki lupaukset, eihän kansa voi enää viedä valtaa moneen vuoteen pois. Älkää uskoko vaalilupauksia. Katsokaa mitä puolueet ajavat muulloin kuin vaalien alla.

Hävettääkö edes kokoomusta ja vihreitä nyt Sinnemäen valinnan jälkeen?

Kuulema Helsinki uudistaa järjestelmää, jolla johtajia valitaan. Tavoitteena on, että kaupunginjohtajat ja apulaiskaupungin johtajat valitaan avoimella kansanvaalilla. Nyt on käytössä järjestelmä, jossa ehdokas valitaan avoimella haulla, jolla ei  sinänsä ole koskaan ollut  mitään merkitystä. Ehdokas on aina valittu suurten puolueiden suhmuroinnilla, on valittu sitten pätevä tai  epäpätevä määrättyyn tehtäväänsä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä