Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Uhkapelaaminen

Veikkaus on käänteinen Robin Hood

Veikkauksen tuotot käytetään arpajaislain mukaisesti kansalaisyhteiskunnan tukemiseen. Rahat jaetaan ministeriöissä hakemusten perusteella taiteen ja tieteen edistämiseen, urheilu- ja terveysjärjestöille ja hevosurheilun tukemiseen. Ei ole kuitenkaan olemassa kestäviä perusteluja sille, että juuri veikkausvoittovarat (jotka rinnastuvat täysin verotuloihin) käytetään tähän tarkoitukseen.

Immateriaalinen kasvu ei voi täysin korvata materiaalista kasvua

Ympäristön- ja ilmastonsuojelun nimissä on pohdittu talouskasvun rajoja ja välillä tultu lopputulokseen, jonka mukaan materiaalinen kasvu voitaisiin yrittää korvata immateriaalisella kasvulla. Tällaista kehitystä on toki tapahtunut itsestäänkin kun musiikkia ja elokuvia välitetään yhä useammin verkossa fyysisen median kuten CD-, DVD- ja BluRay-levyjen sijasta ja paperin kulutus on vähentynyt kun uutisvälitys tapahtuu myös yhä enemmän verkkosivujen välityksellä ja E-kirjatkin yleistyvät.

Miksi Veikkaus saa satuttaa?

Viime aikoina mediassa on käyty ahkerasti keskustelua vuodenvaihteessa voimaan astuvasta uudesta alkoholilainsäädännöstä, joka rajoittaa alkoholimainontaa tuntuvasti. Uusi laki tulee kieltämään kaiken alkoholiin liittyvän mainonnan, aina mainostauluista aurinkovarjoihin ja terassikatoksiin.  Myös kilpailut, pelit ja arvonnat, jotka liittyvät alkoholibrändeihin kielletään kokonaan. Suomessa on ollut jo tätä ennen muutaman vuoden voimassa maailman tiukin tupakkalainsäädäntö.

Mutta yksi pahe se vain on ja porskuttaa. Yksi, johon ei puutu kukaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä