Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Valhe

Olin 44 vuotta sitten suuri tupakkasankari!

Sätkät suussa me olimme rohkeimmat kuvien urokset, joita naaraan pupilit tiukan pyöreinä katsoivat sankareina. Muutakin heissä kosteasti tuijottaessaan esiorgussa tapahtui kuvan tarkoituksessa. Kuvalla lisättiin tupakan ostamista!

 

Sätkät suussa me saimme lähes lyödä, tappaa, naida, ajaa postitalon ohi sataa ja nauraa vapautuneesti sininen savu suusta helskyen. Sätkät tekivät meistä VAPAITA! Sätkä sai meissä menestyksen ja sen VAPAUDEN näkymään impivaaralaisille tolloille kateutena.

 

Viisaita presidenttejäkin on ollut

Vaclav Havel oli viisas ajattelija: ”Koska hallinto on valheidensa vanki, sen pitää vääristää kaikki. Se vääristää menneisyyden, se vääristää nykyisyyden ja se vääristää tulevaisuuden. Se vääristää tilastot. - - Se teeskentelee, ettei se teeskentele mitään.” Hmnn...Tulee joku maa mieleen, se ei ole Suomi.

Valheen olemuksesta

Valhe tulee harvoin näkyviin sen todellisessa muodossa, vaan useimmiten se on kavalasti kätkenyt todellisen olemuksensa näennäisen kauniilta, hyvältä ja viattomalta näyttävän ulkomuodon tai ulkokuoren taakse. Esimerkiksi se voi naamioitua ihmisoikeuksien, tasa-arvon tai rakkauden kaapuun, jotta se vastaanotettaisiin suosiollisesti ja kritiikittömästi.

Donald Trump ja Ilja Janitski

Tänään ilmoitettiin että Espanja on päättänyt luovuttaa maassa piileskelevän Ilja Janitskinin Suomeen oikeudenkäyntiä varten.

Otsikossa on mainittu myös Donald Trump.  Mitä tekemistä USA:n tulevalla presidentillä on MV- lehden päätoimittajan kanssa?  

Ei mitään, paitsi että molempia henkilöitä yhdistää yksi asia. Totuus  ei merkitse heille mitään ja puhua voi mitä vain, totuudesta piittaamatta, joko totuudenmukaisesti tai totuudenvastaisesti.

Miksi mediassa ja politiikassa valheella ei ole enää väliä?

Tänä päivänä ei enää näytä olevan väliä sillä puhutaanko mediassa valhetta vai totta. Somessa ja vaihtoehtomedioissa(MV) valehdellaan.  Politiikassakin valehdellaan, populistit valehtelevat.  Yhä useammin käy niin että suuren yleisön puolelta totuus torjutaan ja valhe hyväksytään ja siitä tuleekin uusi totuus, totuuden puhujia pidetään sen jälkeen valehtelijoina.

Luottamus (totuuden jälkeisessä ajassa)

Toimittajien ja tiedottajien työssä on yksi yleinen ja yhteinen piirre yli kaiken: yleisön luottamus. Sen voi pettää vain kerran. Valheesta kiinni jäänyt on entinen toimittaja tai tiedottaja.

Kuulostaako uskottavalta?

Ehkä ei, mutta mihin muuhunkaan voi uskoa? Nimittäin puheissa, joiden mukaan elämme jo totuuden jälkeistä aikaa, on toistaiseksi totta jonkun verran, koska voidaksemme järkeillä tapahtuvaa, on laadittava joku ymmärrettävä viitekehys sille, millaisessa ajassa elämme, ja miten aikaamme tulisi tarkastella.

Valehteleva yhteiskunta

Nyky-yhteiskunnassa valehtelulla pääsee yllättävän pitkälle. Esimerkiksi poliitikko voi ennen vaaleja luvata kaikkea maan ja taivaan väliltä, tietäen että läheskään kaikki luvattu ei ole mahdollista. Keskustelin poliitikkojen valehtelusta venäläisen opiskelijan kanssa. Hän näki valehtelun nerokkaana taktiikkana, jos oman maan poliitikko kykenee valehtelemaan niin, että oma maa saa siitä etua. Vastaavasti hän oli sitä mieltä, että kukaan venäläinen ei enää lähtökohtaisesti usko mihinkään, mitä julkisuudessa kerrotaaan. Uskokoon tätäkin lausuntoa kuka tahansa.

Uusi Maailmanjärjestys on täällä osa 2

Joskus vakavia aiheita miettiessä on vaikea ottaa rennosti, ja säilyttää huumorintajunsa. Esimerkiksi näiden kirjoitusten aihe on äärimmäisen vakava, ehkä vakavin kaikista. Nimittäin globaalin yhteiskuntamme huipulle kiivenneiden vallanhimoisten ja murhanhimoisten psykopaattien välitön, häiritsevän todellinen ja jatkuva uhka. Tämä on itseasiassa se tila, jossa kaikki maailman ihmiset elävät, vaikka eivät itse tätä tajuaisikaan.

Oinosen Pentti

En jaksa copy-pastata. Käykää lukemasta tuolta

 

http://maailmanihmeita.blogspot.fi/

 

Pentti Oinosesta ja hänen selkärangastaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä