Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Verkkotiedustelu

Tuomioja ja Halonen - kansallisen turvallisuutemme suurimmat tuhoajat

Iltalehden toimittaja Olli Ainola nosti esiin ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) ja presidentti Tarja Halosen (sd.) merkityksen Suomen sotilastiedustelun romahtamiselle sen jälkeen, kun myös sotilastietoliikenne siirtyi vuosituhannen vaihteessa ilmasta kuituihin, eikä Suomessa kyetty uudistamaan tiedustelulainsäädäntöä muuttuneisiin olosuhteisiin Erkki Tuomiojan ja Tarja Halosen vastustuksesta.

Terroristin häät

Jarkko Martikaisen laulu tuli mieleeni tänä aamuna, kun Helsingin Sanomat raportoi kuinka poliitikot ovat rynnänneet vaatimaan että Suomi liittyy verkkotiedustelua tekevien maiden joukkoon.

Saksa vahvistamassa tiedusteluaan. Entä Suomi?

Saksa on lisäämässä satoja uusia salaisen palvelun työntekijöiden toimia. Ulkomaan tiedustelu (BND) on saamassa 225 uutta työntekijää Bild am Sonntagin mukaan. Tälle olisi Liittopäivien suostumus. Maan perustuslakivirasto  (vastaa kotimaan tiedustelusta) saisi uuden varapääjohtajan ja 250 lisätointa. 150 niistä olisi varattu äärioikeistolaisuutta vastaan.

Voidaanko verkkovalvonta tehdä yksityisyyttä kunnioittaen?

Suomen perustuslain mukaan "Kirjeen, puhelun ja muun luottamuksellisen viestin salaisuus on loukkaamaton." Laki on sama oli kirje lähetetty paperilla tai sähköisesti. Viestintäsalaisuuden rikkominen ei ole pikkuasia, vaan siitä voidaan tuomita jopa kolmeksi vuodeksi vankeuteen.

EU:n ja USA:n Turvallisuusstrateginen raportti, Ruotsi ja Suomi

*

EU:n ja USA:n Turvallisuusstrateginen raportti, Ruotsi ja Suomi

Vireyttääkseni muistikuvia kaivoin esiin jokunen vuosi sitten valmistuneen EU:n ja Yhdysvaltojen Turvallisuusstrategisen raportin, joka sisälsi suhteellisen pitkälle meneviä hahmotelmia yhteistyöstä turvallisuuspolitiikan alalla.  Raportti hahmottelee tilannekuvan sekä painopistelohkojen kehityskenaariot sekä esittää suosituksia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä