Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Miestutkimus

Tom of Finlandin uusrenessanssi – Suosion syyt

Dome Karukosken elokuva Tom of Finlandista saa tänään ensi-iltansa Suomen elokuvateattereissa. Karukoski tunnetaan Taideteollisen korkeakoulun lopputyöstään ”Tyttö sinä olet tähti” (2005) ja elokuvastaan ”Mielensäpahoittaja” (2014), joten ehkä hän halusi tehdä nyt jotakin maskuliinisempaa – välttelemättä kuitenkaan pahoittamasta kaikkein tätimäisimpien katsojien mieltä.

Miesten pahoinvoinnin syy - naisten vika sekin

Olen ankaran miettimisen jälkeen pohtinut erilaisia kielellisiä sekä post-genderisiä positioita ja löytänyt jälleen erään asian josta voisimme naisia syyttää. Heidän kielenkäyttönsä ja sen esittämä premaritaalinen struktuuri on omiaan luomaan inferioriteetilla voimistettua prematuuria fenomenologiaa siinä maskuliinisessa viitekehyksessä jossa muut genderismin muodot ovat jo sille pohjan luoneet.

Sukupuolijäsennys oikeistopopulismissa

Suomen miestutkimuseura SUMS:n laadukas aineistopankki karttui menneellä viikolla uudella aktuellilla tutkimuksella, kun julkaisuvuoroon tuli Cristian Norocelin väitöskirja radikaalin äärioikeiston rakentamasta yhtenäisen kansallisvaltion mallista ja sen vertauskuvallisesta suhteesta ideaaliksi nostettuun ydinperheeseen, mikä näkyy erityisesti oikeistopopulististen puolueiden ja ryhmittymien retoriikassa - the Nation is a Family.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä