Tykkään teknologiasta, kulttuurista, nörtteilystä ja rationaalisesta keskustelusta. Soitan harppua ja kehitän pelejä. Siis suomalainen luovien alojen ihminen. ;)
… mikäli tuo otsikko toteutuu, saa suomalaisesta erinomaisen työntekijän, uskollisen kaverin ja luotettavan kumppanin – keskimäärin. Meneillään oleva presidenttivaalit 2018 toi suuren yllätyksen äänestäjille. Toistaiseksi istuva presidentti Sauli Niinistö ei koe Suomessa olevan suuret tuloerot [1.
Suomalaisetn suurimmat ongelmat ovat liian isot palkat ja liian pieni ostovoima. Melkoinen paradoksi, mutta näin on. He joilla on vara ostaa eivät tarvitse enää mitään ja he joilla ei ole ostovoimaa on silti liian paljon palkkaa työnantajien mielestä.
Eivät siis suuret tulot ole se pointti, vaikka ay-liike lakkoaseen voimalla aina palkkoja hilaakin ylös, vaan millainen on suomalaisten ostovoima. Se on oleellista paljonko eurolla saa palveluja tai hyödykkeitä.
Ensiksi selitykset lukujen takana. Arvo 100 kuvaa sitä, että suomalainen saa ostettua yhtä paljon kuin vertailun toinen osapuoli, yli sadan enemmän ja alle sadan tietenkin vähemmän.
Moni meistä miettii mikä on hyvinvointivaltion sen tulevaisuus, tai onko sitä ollenkaan. Hyvinvointivaltio murenee pala kerrallaan, kun hallitus leikkaa lääkekorvauksia, heikentää opiskelijoiden mahdollisuutta rahoittaa opintojaan, tai tekee työttömistä syntipukkeja omalle työttömyydelleen. Minulle hyvinvointivaltion mittari on se, miten se kohtelee heikoimmassa- ja vähäosaisimmassa asemassa olevia kansalaisiaan. Meidän hyvinvointivaltiomme mittari on juuri nyt laskemaan päin.
Näyttö- ja vertailutalous sai täyttymyksensä, nyt kerrottiin kuka tienaa mitäkin, maksaa veroja tai ”kiertää niitä” – laillisesti tai uittamalla varantoja ja tuloja verottajalta ulottumattomiin. Esimerkiksi pääministeri Juha Sipilän kaikkia tuloja ei voida saada näin kansalaishaaviin, koska Sipilä on osannut laillisen verosuunnittelun!
Iso-Britannia äänestytti kesäkuussa kansaansa mahdollisesta erosta Euroopan Unionista. Maa valitsi eron. Äänestyksen jälkeen Britannian pääministeri on vaihtunut ja uusi on ilmoittanut eroneuvottelujen alkavan ensi vuoden maaliskuussa. Neuvottelut voivat EU-sääntöjen mukaan kestää korkeintaan kaksi vuotta.
Kuluneiden kuukausien aikana olen kirjoittanut useita blogitekstejä, joissa olen ottanut esille apteekkijärjestelmämme ongelmia ja tehnyt kehitysehdotuksia tilanteen korjaamiseksi. Samaan aikaan sosiaali- ja terveysministeriössä on valmisteltu ehdotusta lääkelain muuttamiseksi. Lopullinen esitys eduskunnalle on nyt tehty ja se on pöyristyttävä. Lausuntokierrokselle lähetetyssä hallituksen alustavassa esityksessä oli lähes 20 lääkelain muutosehdotusta, mutta lopullisessa esityksessä näistä ideoista ei ole jälkeäkään.
Tykkään teknologiasta, kulttuurista, nörtteilystä ja rationaalisesta keskustelusta. Soitan harppua ja kehitän pelejä. Siis suomalainen luovien alojen ihminen. ;)