Poliittinen Piraatti Nyt blogahtaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Panimoteollisuus

Perussuomalaiset haluaa vapauttaa alkoholilainsäädäntöä

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä hyväksyi tänään ministeri Juha Rehulan (kesk.) alkoholipolitiikkaa koskevat esitykset ja on linjannut lisäksi olevansa valmis seuraaviin uudistuksiin:

 

- Vähittäiskaupoissa myytävän alkoholin vahvuusraja nostetaan 8,5 prosenttiin (nyt 4,7 %)

- Alkoholin myynti vähittäiskaupoissa sallitaan klo 7-23

- Alkoholin ravintolamyynnin arvonlisävero lasketaan 14 prosenttiin (nyt 24 %)

- Pienpanimoille sallitaan ulosmyyntioikeus samoin edellytyksin kuin vähittäiskaupalle

Olut luo elinvoimaa - myös maaseudulle

Oletko koskaan ajatellut, että olut on suomalainen luonnontuote, joka tuo elantoa yli tuhannelle suomalaiselle maanviljelijälle? Tai että suomalaisella panimoteollisuudella olisi valtaisa kasvupotentiaali, jos vain antaisimme sille mahdollisuuden? Valitettavasti trendi on viimeisinä vuosina ollut päinvastainen. Olemme vaikeuttaneet alkoholipolitiikallamme tarpeettomasti kotimaisen panimoteollisuuden toimintaedellytyksiä.

2014 pienpanimoiden vuosi?

Kulunut vuosi 2013 oli jatkumoa pienpanimoiden jo muutamia vuosia jatkuneelle menestykselle. Pienpanimo-oluiden myynti on noussut Yhdysvalloissa 15% vuositahdilla. Sama trendi on ollut nähtävissä myös meillä Suomessa. Suurten valmistajien markettilagerin myynti on vähentynyt ja samaan aikaan pienpanimo-oluiden myynti on kasvanut. Viidessä vuodessa (2008-2012) kotimaisten pienpanimoiden toimitusmäärät ovat nousseet 3,0 miljoonasta 11,0 miljoonaan litraan. Suomessa pienpanimoksi lasketaan yritys, joka valmistaa alle 10 miljoonaa litraa olutta kalenterivuodessa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä